Otistik çocuklara sağlık taraması

Güncelleme Tarihi:

Otistik çocuklara sağlık taraması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 12:11

Otistik çocuklara sağlık taraması

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel eğitim okullarında öğrenim gören çocuklara ağız ve diş sağlığı bakımı yapıldı.

İnayet Topçuoğlu Hastanesi’ndeki etkinliğine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gültekin Serdar Tolay, Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, otizmli çocuklar ve öğretmenleri katıldı. Engelliler Daire Başkanı Çelebi, 2 Nisan Dünya Otizm Günü olduğunu hatırlatarak, çocukları yalnızca etkinliklerde buluşturmakla kalmayıp, onların sorunlarını da yerinde tespit ettiklerini söyledi.

Otizmli öğrencilerin ağız ve diş sağlığı taramasında genelde sorun çıkardıklarını dile getiren Çelebi, bu kapsamda çocukların hoşlanacağı etkinliklerle bu taramaları yaptıklarını anlattı. Çelebi, taraması yapılan çocukların ağız ve dişlerinde sorun çıkması halinde takibini yaptıklarını aktardı.

Tarama öncesi palyaço ve müzik eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlenen otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocukların mutlu olduğu gözlendi. Eğlencenin ardından iki grup halinde yaklaşık 120 çocuk Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nde görevli doktorlar tarafından ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi.

Öte yandan etkinliğin sonunda pasta kesen çocuklara, ağız ve diş sağlığı bakım seti hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!