Otellere hijyen eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Otellere hijyen eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2018 10:15

Otellere hijyen eğitimi

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - KARADENİZ Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) tarafından turizm sektöründeki eğitim çalışmaları ara vermeden sürdürülüyor.

Özellikle yaz döneminde yoğunluktan dolayı hijyen konusunda yaşanan eksikliklerin giderilmesi ve yanlış bilinenlerin düzletilmesi için yapılan eğitim çalışmasının Türkiye’nin lider danışmanlık firması tarafından verildiğini söyleyen KATİD Başkanı Murat Toktaş, "Tesislerimize ihtiyaç duydukları her konuda destek vermeye devam ediyoruz. Bu yılki ikinci konumuz 'Tesislerde Hijyen.' Eğitim çalışmalarımız Samsun, Ordu ve Trabzon illeri ile çevre illerdeki tesislerinde katılımıyla gerçekleşiyor" ded. Eğitmen Bülent Dokuzoğlu ise “Antalya ve İstanbul haricinde eğitime duyarlı olan bu konunun önemine vakıf, elini taşın altına sokan sivil toplum kuruluşlarını bulmak zor. Bizim turizmde kaliteyi ülke geneline yayabilmemiz için bu tür çalışmaların her yerde olması gerekir" diye konuştu.
"Gıda Güvenliği Mevzuatı, mutfakta gıda güvenliği, satın alma ve depolama, yiyecek İçecek alanlarında yasal gereklilikler, teknik servis ve legionella hastalığına karşı alınacak önlemler" gibi başlıklar altında verilen eğitimin önemine değinen KATİD Başkanı Murat Toktaş, "Sezon öncesi tesislerimizin hazırlıklarına destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız bölgemizdeki personel ve hizmet kalitesini artırarak Türk turizmi içinde bölgemizi her anlamda üst sıralara taşımak. Bu eğitimler de bunun bir parçasıdır. Eğitimlerde bizlere destek olan BİX Kurumsal'a, North Point Hotel’e, Balıktaşı City Hotel’e ve Grand Zorlu Hotel’e teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!