ANTALYA HABERLERİ

Otellerde maliyet artışı

AA / Leyla Ataman Koyuncuoğlu
04.12.2014 - 09:53Son Güncelleme : 04.12.2014 - 09:53

- Kasım ayı itibarıyla otellerde yiyecek ve içecek maliyetlerinde yaşanan yıllık fiyat artışı yüzde 11,2 oldu

YEREL HABERLER ANTALYA

AA / Leyla Ataman Koyuncuoğlu

ANTALYA (AA) - Kasım ayı itibarıyla otellerde yiyecek ve içecek maliyetlerinde yaşanan yıllık fiyat artışının yüzde 11,2 olduğu bildirildi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, 12 aylık ortalamalara göre ülke enflasyonu yüzde 8,8 olurken, otellerde yiyecek ve içecek maliyetlerinde yaşanan yükseliş yüzde 11,2 olarak gerçekleşti.

Son bir yılda maliyet artışlarının en yüksek gerçekleştiği gider grubu yüzde 13 ile yiyecekler olurken, bu grup içindeki bakliyat ve un grubu maliyetlerindeki yükseliş yüzde 26 ile rekor düzeye ulaştı. Meyve ve sebze grubundaki artış ise yüzde 17 oldu. Bunları et grubu ile çay-şeker grupları takip etti.

Kasım itibarıyla 12 aylık verilere göre otellerdeki maliyet artışları ürün bazında şöyle gerçekleşti:

Fiyat artışı (yüzde)

Maliyet artışı (yüzde)

Yiyecek

15,11

12,69

-Et Grubu

11,94

11,89

-Yağ Grubu

14,13

3,69

-Süt Grubu

11,96

11,36

-Bakliyat-un

28,31

25,98

-Meyve-sebze

8,75

17,03

-Çay-şeker

15,55

10,04

İçecek

7,72

9,82

Teknik servis

9,13

9,97

Enerji-yakıt

3,02

2,66

Temizlik malzemeleri

7,08

6,97

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Antalya haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Antalya haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Otellerde maliyet artışı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

    ANTALYA NAMAZ VAKİTLERİ
    24 Eylül 2017, Pazar
    • İmsak
      05:04
    • Guneş
      06:39
    • Öğle
      13:00
    • İkindi
      16:25
    • Akşam
      19:00
    • Yatsı
      20:23
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı