Oteller iftarda ziyafet sunuyor

Güncelleme Tarihi:

Oteller iftarda ziyafet sunuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2010 00:00

Ramazanın sıcak yaz günlerine rastlaması nedeniyle oteller konuklarına açık havada iftar sofraları kuruyor. Otellerin mönülerinde geleneksel Türk mutfağının zengin örneklerininin yanı sıra yaz mevsimine uygun hafif ve sağlıklı yemekleri bulmak da mümkün.

RAMAZAN ayını özel hazırlanan sofralarda geçirmek isteyen Ankaralılar için 5 ve 4 yıldızlı otellerde birbirinden farklı ve lezzetli iftar seçenekleri bulunuyor. Farklı damak tatlarına hitap eden mönülerin fiyatları 30 ile 80 TL arasında değişiyor.

Metropolitan Hotel, konuklarını canlı fasıl eşliğinde ağırlıyor. İftariyelik, çorba, ana yemek ve tatlıdan oluşan 4 farklı menü seçeneği bulunan otelde, fiyatlar 33 TL ile 55 TL arasında değişiyor.

ftarda Sürmeli Hotel’i tercih eden Başkentliler, sıcak pide, zeytin ve hurma ile orucunu açıyor. Konuklarına Anadolu’nun değişik tatlarından farklı menüler hazırlayan Sürmeli Hotel’de çorba, salata, börek, komposto, ana yemek, tatlı ve içeceklerden oluşan mönülerin fiyatları 30 ile 50 TL arasında.

Konuklarına hem açık büfe hem ala carte seçenekler sunan Swiss Otel’de ise fiyat aralığı 50-76 TL arasında değişiyor. Cafe Swiss Restoran’da 10 kişi ve üzerindeki gruplara yüzde 10’luk indirim uygulanıyor.

Barcelo Ankara Altınel Hotel, ramazan ayı boyunca konuklarını geleneksel Türk ve Osmanlı yemeklerinden oluşan mönülerle ağırlıyor. İftariyelikler, çorba, ana yemek, içecek ve tatlıdan oluşan mönülerin fiyatları 32 ile 45 TL arasında değişirken, 150 kişi ve üzeri özel iftar davetlerinde konuklar, klasik Türk müziği ezgileri eşliğinde canlı fasıl dinleyerek, semazenleri izliyor.

Otellerde teras keyfi

Rixos Grand günlük değişen set menüleri ve 101 çeşitten oluşan açık büfesiyle hizmet veriyor. Osmanlı mutfağından tatların sunulacağı set menülerde, her masa için hazırlanan özel tencerelerle servis yapılıyor. Açık büfede ise çorba çeşitleri, zeytinyağlılar, salata, tencere ve et yemekleri, pilav çeşitleri, yaz sıcağını serinletecek tatlı alternatifleri bulunuyor. Tasavvuf ve Klasik Türk müziği ezgileriyle ağırlanan konuklar, yaz akşamlarında otelin terasında iftar yapma imkanına da sahip oluyor. Toplu iftar davetlerinde misafirlerin talebi doğrultusunda canlı fasıl ekibi, semah, orta oyunu, macuncu, pamuk şekerci, tavşanlı niyetçi, çiftetelli gösterisi de yapılabilecek.

İftarını Akdeniz mutfağının farklı lezzetleriyle yapmak isteyen Başkentliler, Bilkent Otel’in açık büfe ve set menülerini ramazan boyunca tercih edebilecek. Hafta sonu açık büfe hafta içi ise, Akdeniz Mutfağı’na özel 11 farklı mönünün sunulduğu otelde, konuklar havuz başında serin bir ramazan akşamı geçirebilecek. Bilkent Otel’de menülerin fiyatları 46 ile 75 TL arasında değişiyor.

Shearaton Otel de misafirlerine açık havada iftar keyfi sunuyor. Günlük olarak değişen, Türk ve Osmanlı mutfağının seçkin örneklerinin yer aldığı iftar menüsünün fiyatı 51 TL.

Hilton Oteli’nde de misafirler için 5 iftar mönüsü seçeneği bulunuyor. Açık büfede, salata, soğuklar, zeytinyağlılar, çorba, iftar tabağı, ana yemek ve tatlı yer alıyor. İftar menülerinin fiyatları 47-67 TL arasında değişiyor.

İftar sofralarınızı balıkla taçlandırın

AKDENİZ, Karadeniz, Ege, Marmara ve boğazlarda, ağustos-eylül aylarında avlanacak olan 17 balık türünün, beslenme açısından önemli ve sindirimi kolay olduğu için özellikle iftarda tüketilmesi gerektiği bildirildi.
Balığın, A ve D vitamini bakımından çok değerli bir tüketim maddesi olduğunu ifade eden uzmanlar, balığın en lezzetli zamanının önceden belirlendiği söyledi.

Ramazanda, gün boyunca aç kalan midenin ağır yağlı yiyeceklerle baskı altına alımaması gerektiğini ifade eden uzmanlar, “Balık, ramazan süresince, haftada beş öğün tüketilmeli. Çocuklarda zeka açısından son derece yararlı olan bu besin kaynağı, ramazanda da sofralardan eksik edilmemeli. Sindirimi son derece kolay olan balığı, özellikle oruç tutan yaşlılar için öneriyoruz. Vücut tüm gün aç kaldığı ve ağır yağlı yiyecekler sindirim sistemini baskı altına aldığı için balık tüketilmesi gereken önemli bir besin maddesidir. İftarda, özellikle sindirimi son derece kolay olan balık tüketimine özen gösterilmelidir” dedi.

Kişiye özel mönü

YILDIZ Aspava restoranlarında iftar mönüleri kişiye özel hazırlanıyor.
Ankara’da üç şubeyle hizmet veren Yıldız Aspava, müşterilerinin istediği lezzetleri biraraya getiriyor. İftarda ne yemek istediğine karar veren müşteriler Yıldız Aspava restoranlarından birine telefon ederek, bir saat içinde hazırlanan kendi seçim mönüsüyle iftarını açıyor.
İlk restoranını 1978 yılında açan Yıldız Aspava’nın sahibi Hacı Yıldız, sistemin işleyişini şöyle anlattı:
“Ankaralı, pizzacıya gittiğinde mönüdeki çeşitlerden birini ya da birkaçını seçer. Bu hamburgercide de, kebapçıda da, köftecide de böyledir. Halbuki Anadolu’da, bizim geleneksel iftar sofralarımızda sınırlama yoktur. Bizim sofralarımızda gramı belli et, sayılı patatesle yenmez.
Bu ramazanda farklı bir uygulama ile Ankaralı lezzet düşkünlerinin karşısına çıktık. Ankaralı iftarda ne yemek istiyorsa, canı ne çekiyorsa onu hazırlıyoruz. Ankaralı müşterilerimize ‘evinizde büyük bir fırınınız olsa odun ateşinde ne pişirir, iftar için hangi lezzetleri yan yana getirirsiniz?’ diye soruyoruz.”

Dayatılan mönülere baş kaldırıyoruz

Odun ateşinde pişirilen besinlerin doğal tatlarını koruduğunu da belirten Yıldız, ”Elektrik ya da gazla, metal kaplarda pişirilen et, tavuk, balık ve sebze, doğal kokusunu ve lezzetini kaybeder. Binlerce yıldır Anadolu’da besinler odun ateşinde ve toprak kaplarda pişirilir.
Ateş, insanlık tarihinde uygarlığın yolunu açan en büyük güçtür. Biz de insanlara ateşi veren Promete gibi, kültürümüzün önemli parçalarını beslenme kültürümüze yeniden kazandırıyoruz.
Müşterilerimiz, odun ateşinde ve güveçte pişen yiyeceklerin lezzetlerine yeniden kavuşsun. Etin et tadını, balığın balık tadını alsın. Eti ya da balığı kendilerine dayatılan standart menü çerçevesinde yemek zorunda kalmasın. Bu lezzetleri, soğanla, sarımsakla, biberle ya da başka bir yiyecekle yiyebilsin” diye konuştu.

Beslenme uyarısı

SAĞLIK Bakanlığı, bu yıl ramazan ayının sıcak günlere rastlaması nedeniyle, oruç tutacak vatandaşlara beslenmeye ilişkin uyarılarda bulundu.
Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısının arttığı ve metabolizmanın bu yeni duruma uyum sağlamaya çalıştığını açıklayan uzmanlar, “Sıcaklıkların etkisiyle artan terleme ile birlikte yeterince sıvı alınmazsa, vücutta su ve mineral kaybı olmaktadır. Buna bağlı olarak da bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri yaşanabilmektedir” dedi.

Eşsiz sunumlar ve özel tatlar

RAMAZAN mutfağının en önemli mönülerinin tanıtıldığı Ramazan Mutfağı Etkinlikleri Optimum AVM’de devam ediyor.
Bolu Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Coşkun Açıkgöz ve İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ödül’ün özel tatları ve eşsiz sunumları ile ramazan mönüleri hazırlanıyor.
Menülerin yanı sıra şeflerin iftar davetlerine özel farklı tarifleri, önerileri, yemek yapımının incelikleri ve Türk mutfağının birbirinden ilginç detayları Optimum ziyaretçileriyle buluşuyor. Ayrıca görsel zenginliği olan performanslar da izleyenlerden tam not alıyor. Etkinlikler Optimum’da ramazan sonuna kadar her cumartesi Food Court’ta devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!