Oteline dön Haluk

Güncelleme Tarihi:

Oteline dön Haluk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Federasyon başkanlığı onayın 5 dakika sürdü. Kiğılı istifa etti, akraban Taranoğlu seni atadı. Ve cümbüş başladı. Federasyon binasını kahveye çevirdin. Ulusoy soyadı ülkemizde saygındır. Sen bu ismi de kemirdin kemirdin kemirdin.

Uzun zamandan beri Futbol Federasyonu Başkanımız Haluk ile yıldızlarımız barışmadı. Nedeni, federasyon başkanı olduğu günden itibaren, o koltukta yakışıksız işler yaptı. Dile kolay, Türk futbolunun başındasın sen Haluk. Oraya nasıl kuş gibi kondun, hepimiz biliyoruz.

Yakın akraban Taranoğlu kısa bir süre için Spordan Sorumlu Bakan olmuştu. Abdullah Kiğılı istifa etti, 5 dakika sonra senin federasyon başkanlığı onayın Spor Bakanlığı'ndan geldi. Seni çok uyardım Haluk. Sen zannettin ki ben senin düşmanınım. Asla, senin düşmanların etrafına topladığın danışmanların, bir de üstelik son olarak asbaşkan yaptığın Ata Aksu. Ata Aksu'yu şöyle bir hatırlayalım.

Sağ kolu, Ulusoy'u kınadı

Futbol Federasyonu'nun küfürcü başkanını görev arkadaşları da hoş karşılamadı. İlk tepki Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Özerten'den geldi. Özerten, Ulusoy'un ATV ve Kanal D'ye küfür edip, ‘‘Gereğini yapacakmış. Buyursun yapsın’’ diyerek Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'ye de meydan okumasını eleştirdi.

Özerten, Bu olayı hoş karşılamanın mümkün olmadığını belirterek, ‘‘Kurumsal yapı zedeleniyor’’ uyarısında bulundu. Özerten, konuyu yarın yapacakları yönetim kurulu toplantısında konuşacaklarını ve kimin haklı, kimin haksız olduğunu belirleyeceklerini ifade etti.

Rahmetli Turgut Özal zamanında olaylı özerk Futbol Federasyonu seçimi iptal edildi. Bizim Ata pılısını pırtısını topladı, Futbol Federasyonu Başkanlığı koltuğuna oturdu. Turgut Özal ona haber gönderdi, ‘‘O koltuktan kalk, Gaziantep'e dön’’ dedi. Ata yerinden bile kıpırdamadı. Sonra ne oldu biliyor musunuz. Başbakanlığın emri ile polisler geldi, Ata'yı koltuğundan kaldırdı ve Futbol Federasyonu'nun Ankara'daki bürosundan kovdu. Şimdii, bu Ata bizim Haluk'un başdanışmanı, asbaşkanı ve onun akıl hocası.

KULAK ARKASI ETTİN

Profesyonel futbolculardan çok uzaksın dedim, Haluk. Kulüp yöneticileri futbolcu kıyımı yapıyor, dedim. Satıştan kalan futbolcuların taksitlerini ödememek için yalan yanlış cezalar uyduruyorlar, dedim. Ama sen, kulak arkası ettin. Zira, kulüp yöneticilerinin çoğu genel kurul üyesi, onlara karşı gelemezsin. Onlar senin Futbol Federasyonu koltuğunun ayakları. Onlarsız çöker gidersin.

Talimatname gereği, kulüplerin lisansları, futbolcuların ve antrenörlerin federasyonca yasallaşmış alacakları ödenmeden vize olmaz. Sen bu kuralı da deldin, Haluk. Futbolcular perişan, senin umurunda mı? Senin için varsa yoksa genel kurul üyeleri.

Sana oy vereceklerin hepsini peşine takıp ülke ülke dolaştırdın, Haluk. Mazeretin de şu oldu, ‘‘Ben kendi paramla onları götürüyorum’’ dedin. Bu da ayıp Haluk. Yani onlara bir yerde rüşvet veriyorsun anlamına gelmiyor mu söylediklerin?

Futbol Federasyonu kurulunun da üstüne ölü toprağı serilmiş. Herhalde onlar da bir daha bu maroken koltuklara oturamayacağını düşünerek sana sıkı sıkı sarılmışlar. Artık deniz bitti, Haluk. Kanal D'ye ve atv'ye ana avrat söverken seni televizyonda izledim. Hem utandım, hem de üzüldüm. Ulusoy soyadı ülkemizde saygındır, Haluk. Sen bu ismi de kemirdin kemirdin kemirdin.

DAHA FAZLA DİRENME

Aç dünkü gazeteleri bak, senin için neler yazıyorlar. Yapacağın şey şu: Sessiz sedasız istifa et, esas mesleğin olan oteline dön.

Türk futbol tarihinde sen ve senin federasyonun bir kabus ve utanç devri olarak hatırlanacak. Daha fazla direnme, Ata Aksu gibi sen de polislerle oradan kovulma.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!