Otel yangınında ölen kadının eşi: Ciddi bir ihmalkarlık var

Güncelleme Tarihi:

Otel yangınında ölen kadının eşi: Ciddi bir ihmalkarlık var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 15:42

Otel yangınında ölen kadının eşi: Ciddi bir ihmalkarlık var

Haberin Devamı



  Erhan TEKTEN/İSTANBUL, (DHA)  KUMKAPI'da dün akşam saatlerinde çıkan yangında hayatını kaybeden Şehide Sert Celepci'nin eşi Erkan Celepci yaşadıklarını anlattı. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen acılı eş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Çelebci, "Ciddi bir ihmalkarlık var. En azından o patlama anında alarm çalar, uyarı sesi olur. Karım uyandırmasa şuan belki ben de zehirlenerek ölecektim" dedi.

Ramazan ayının bir kısmını İstanbul'da geçirmek için Fransa'nın Lyon şehrinden gelen iki cocuk sahibi Celepci çifti, Kumkapı'daki Çifte Gelinler Caddesi'ndeki otele geçtiğimiz pazar günü geldi. Yaşadıkları olayı basın mensuplarına anlatan Celepci yangının yaşandığı gün Sultanahmet Meydanı ve çarşıyı gezdiklerini belirterek, "Ellerimizdeki poşetleri otele bırakalım dedik. Biraz yorgun olduğum için dinlenmek istedim. Eşim de 'tamam' dedi. Ben de uzanır uzanmaz uyudum hemen. Biraz sonra eşim 'Erkan kalk içeriyi duman sardı' dedi. Kalktığım görüş alanı yakındı ama zor görünüyordu" şeklinde konuştu. Celepci, terasa çıktıklarını göz gözü görmediğini her tarafın zifiri karanlık olduğunu söyleyerek, eşinin elinden tutarak pencerenin kenarına geldiklerini ve pencereyi zorla açarak itfaiyeye bağırdığını belirtti.

"EŞİM BENİ ALDIĞINIZ YERDE..."

İtfaiyenin, başka odalardaki mahsur kalanları kurtardıklarını belirten Celepci, itfaiyenin kendisine doğru geldiğini ve kurtardığı esnada eşinin de arkasında olduğunu onu da almalarını istediğini ifade ederek, "Tamam, seni aşağıya indirelim biz geri çıkacağız. Beni aşağıya indirdiler aynı yere çıkmadan öbür tarafa bakıyorlar. Ya arkadaşlar, eşim beni aldığınız yerde. Hemen pencerenin arkasında girin. Ama onu yapmadılar. Ben onu görmedim" dedi. Otelde çıkan yangında alarmın çalmadığını belirten Celepci, 5. katta kaldıklarını, otelin girişinde kazanın patladığını aradan geçen zaman rağmen ne alarm sesi nede uyarı sesi duyduklarını ifade ederek, "Ciddi bir ihmalkarlık var. En azından o patlama anında alarm çalar, uyarı sesi olur. Karım uyandırmasa şuan belki ben de zehirlenerek ölecektim" diye konuştu. Celepci'nin cenazesi Adi Tıp Kurumu'ndan alınarak memleketi olan Antalya'ya götürülecek. Yangında ölen diğer yabancı uyruklu kişilerin ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgunda oldukları öğrenildi.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!