Otel sahibi bir kadın mafyadan medet umarsa

Güncelleme Tarihi:

Otel sahibi bir kadın mafyadan medet umarsa
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 00:00

Sadri Alışık Tiyatrosu, önümüzdeki ay "Yaşil Papağan Limited" adlı oyunca perdelerini açacak.

 Oyunda içinden çıkamadığı durumlar yüzünden mafyaya gitmek zorunda kalan bir otel sahibini canlandıran Çolpan İlhan,  "Hem sunduğu farklı mizah hem de gerçeği göstermesi açısından çok keyiflibir oyun" dedi.

Haberin Devamı

Memet Baydur’un 10 yıl önce kaleme aldığı "Yeşil Papağan Limited", Yiğit Sertdemir’in yönetmenliğinde izleyici ile buluşacak. Dekor tasarımı Gamze Kuş, kostüm tasarımı Faruk Saraç ve Çolpan İlhan tarafından yapılan oyunda, Çolpan İlhan, Ahmet Saraçoğlu ve Yusuf Atala’nın yanı sıra Ali Yaylı, Tuncer Yenice, Arzu Oruç, Burcu Kazbek, Cem Hamzaoğulları, Cem Güler, Erman Bağrı, H. Şener Vurkaya, İsmail Sağır, Murat Kapu, M. Şevki Çoban, Nihan Sevinç ve Yasemin Taş rol alıyor. İşte İlhan, Saraçoğlu ve Atala’dan oyunla ilgili ilginç ayrıntılar...

Otel sahibi bir kadın mafyadan medet umarsa
Çolpan İlhan (Macide):

En karanlık durumlarda bile espri var

Haberin Devamı

Türk Tiyatrosu’nun duayenlerinden Çolpan İlhan, uzunca bir aradan sonra yine sahnede... Oyunda içinden çıkamadığı olaylar yüzünden mafyaya gitmek zorunda kalan otel sahibi Macide’yi canlandıran İlhan, proje hakkında şunları söylüyor: "Oyunu kalabalık bir kadro ile sahneye koyuyoruz. Kadroda çok iyi oyuncuların yanı sıra Sadri Alışık Kültür Merkezi öğrencileri de yer alıyor. Kendi yetiştirdiğim gençlerle aynı sahneyi paylaşmak, hem çok gurur verici hem de keyifli benim açımdan... ’Yeşil Papağan Limited’in çok değişik bir dili olduğunu da söyleyebilirim. Üstelik en karanlık durumlara bile esprilerle hoşluk katılıyor. Seyircinin ilgisini çekeceğinden eminim..."

Yusuf Atala (Enver):

"Yaprak Dökümü"nün kahvecisi mafya oldu

"Yaprak Dökümü" dizisinin aşık kahvecisi Yusuf Atala da yıllar sonra bu oyunla tiyatroya dönüyor. Yedi yıl önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle tiyatrodan

/images/100/0x0/55eb5b11f018fbb8f8bbdc69
uzak kaldığını anlatan oyuncu, "Yedi yıl önce Seden Kızıltunç’la ’Pilli Gelin’ adlı bir oyunda oynuyordum. Ancak Şişli Belediyesi’nin düzenlediği sokak tiyatrosu günlerinde kalp krizi geçirdim. Arka arkaya dört, beş operasyon geçirdim. Her seferinde yeni bir stent takıldı. Bir ay önce yine bir operasyon geçirdim. Beş damarımda stent var şimdi... Buna rağmen bu proje için teklif gelince dayanamadım. Çünkü hem oyun çok güzel hem de ben sahneyi çok özledim" diyor.

Haberin Devamı

Oyunda Enver adında bir mafya babasını canlandıran Yusuf Atala, "Yeşil Papağan Limited"le ilgili ise şunları söylüyor: "Ben iyimser bir mafya babasını oynuyorum. Hani Robert De Niro da genelde mafya oynar ama hep gülümser ya, onun gibi bir karakterim işte... Şu an Türkiye’nin gündemini meşgul eden olaylara benzer birçok durum var bizim oyunumuzda ve bu durumlar gülümseyen mafya babalarının başının altından çıkıyor. Memet Baydur’un yıllar önce yazdığı oyun, bugünün Türkiye’siyle çok alakalı gerçekten..."

Bir süre tiyatroda mafya, televizyon ekranında aşık kahveci olarak izleyeceğimiz oyuncu, üç sezondur rol aldığı "Yaprak Dökümü" dizisinden dem vurmadan da geçemiyor: "Üç sezondur ’Yaprak Dökümü’nün aşık kahvecisiyim. Gerçek hayatımda evliyim, 18 yaşında tiyatro okuyan bir kızım var üstelik. Ama dizideki müzmin bekar mahalle delikanlısını oynamak bana çok keyif verdi "

Haberin Devamı

Ahmet Saraçoğlu (Talat):

Hem katilim hem de komik

Otel sahibi bir kadın mafyadan medet umarsa
"Yaprak Dökümü" dizisinde Fikret’in sabırlı eşi Tahsin olarak karşımıza çıkan Ahmet Saraçoğlu, "Yeşil Papağan Limited" oyununda ise bir mafya babası... Bugüne kadar İstanbul Kraliyet Tiyatrosu’nun birçok oyununda görev almış olan Saraçoğlu, yeni karakteri Talat hakkında "Talat, eli kanlı adamlardan... Çok adam temizlemiş, ama yine de çok komik biri" diyor.

Oyunun yıllar önce yazılmasına rağmen günümüz Türkiye’sini yakaladığının da altını çizen Saraçoğlu, sözlerine şöyle devam ediyor: "Oyunun yazıldığı dönemde neler varsa, bugün de aynı şeyler güncelliğini koruyor. Ayrıca ’Yeşil Papağan Limited’de ironik bir anlatım söz konusu."

Haberin Devamı

Söz dönüp dolaşıp "Yaprak Dökümü"ne geldiğinde diziyi bu sezon bitireceklerini açıklayan oyuncu, canlandırdığı Tahsin karakteriyle arasındaki ciddi farklara da değiniyor: "Tahsin, bu oyundaki Talat karakteriyle taban tabana zıt bir karakter. Gerçi Tahsin bana da hiç uymuyor, benzemiyor. O çok sabırlı, ben asla o kadar sabırlı olamam. Gerçek hayatta çok tez canlıyımdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!