ÖSYM’den sonuç duyurusu: Kaymakamlık sınav sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM’den sonuç duyurusu: Kaymakamlık sınav sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 15:58

Kaymakamlık sınav sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM( ) tarafından gerçekleştirilen kaymakamlık sınav sonuçları ‘AİS’ sayfası üzerinden erişime açıldı. İşte Kaymakamlık sınav sonuç sorgulama sayfası ve sınavla ilgili detaylar!

Haberin Devamı

ÖSYM, Kaymakamlık sınav sonuçlarının açıklandığını resmi sayfası üzerinden duyurdu. 9 Eylül 2017 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş sınavı sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden erişime açıldı.

KAYMAKAMLIK SINAV SONUÇ SORGULAMA

ÖSYM'den yayımlanan duyuru şöyle:

9 Eylül 2017 tarihinde uygulanan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavına (2017-Kaymakamlık) ait itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiştir. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testinin 9.sorusu hatalı olarak değerlendirilmiş ve iptal edilmiştir. Bu sorunun 2.5 puanlık değeri, aynı testte bulunan geçerli soruların puan değerlerine eklenerek puanlar yeniden hesaplanmış ve değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.
Sınav sonuçları, 20 Ekim 2017 günü saat 14:50’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

 

BAKMADAN GEÇME!