ÖSYM’den LYS başvuru için kamu spotu

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM’den LYS başvuru için kamu spotu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 11:21

LYS başvuruları, 17 Nisan’da sona erecek. ÖSYM, YGS sınavından 180 ve üstü puan alıp Lisan Yerleştirme Sınavı'na girmeye hak kazanan adaylar için kamu spotu hazırladı. Başvuruların gerçekleşme sürecine ilişkin detaylı bilgi veren spotta, LYS ücretleriyle ilgili de açıklamalar yer alıyor. Peki, LYS ücreti ne kadar, ödemeler hangi bankaya yapılacak?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için kamu spotu hazırladı. 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran’da yapılacak olan LYS için başvurular, 17 Nisan’da bitecek. Kamu spotunda adaylara, nasıl ve nerelerden başvuru yapabilecekleri, sınav ücretini nerelere yatırmaları gerektiği anlatılıyor.

Ayrıca bu yıl kez uygulanacak olan açık uçlu soruların sınavda yer alacağı da hatırlatılıyor.

SINAV ÜCRETİ NE KADAR

LYS Sınav Ücretleri (Girmek istediğiniz her bir LYS için) : 40,00 TL (Farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adayların 2017-LYS’lerin tamamında sınava girmeleri önerilmektedir.) Ek yerleştirme ücreti : 15,00 TL Başvuru Hizmeti Ücreti : 5,00 TL ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Yeniden Şifre Edinme Ücreti : 5,00 TL

Haberin Devamı

LYS ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!