ÖSYM KPSS sınav yerlerini açıklandı - KPSS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM KPSS sınav yerlerini açıklandı -  KPSS sınav giriş belgesi nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 10:51

ÖSYM, KPSS sınav yerlerini 11 Mayıs saat 14.30 itibariyle adayların erişimine açtı. Resmi sayfa üzerinden duyuru yayınlayan ÖSYM, adayların sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgesini online sistem üzerinden edinebilecekleri bilgisini verdi. Duyuruda ilk kez YGS'de uygulanan 9.45 kuralının KPSS'de de uygulanacağı açıklandı. Peki, KPSS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Haberin Devamı

Memur adaylarının girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınav yerleri dün itibariyle açıklandı. ÖSYM'den yapılan KPSS sınav yerleri açıklamasında, 21 Mayıs'ta saat 10.00'da uygulanacak 2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'nın genel yetenek-genel kültür oturumu ile aynı gün saat 14.30'da uygulanacak eğitim bilimleri oturumu için adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Peki, sınav yerleri bilgisinin de yer aldığı 'KPSS sınav giriş belgesi' nasıl alınır? Sınavda dikkat edilmesi kurallar neler? Sınav oturumları hangi tarihlerde gerçekleşecek? İşte, KPSS'ye girecek olan öğrencilere sınav öncesinde önemli hatırlatmalar!

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

ÖSYM'nin de resmi sayfası üzerinden bildirdiği gibi adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebiliyor.

Haberin Devamı

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA

KPSS'YE 9.45 UYARISI 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM), 21 Mayıs'ta yapılacak 2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'na girecek adayların, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işleminin tamamlanacağı uyarısında bulunuldu.

Genel yetenek-genel kültür oturumunun saat 10.00'da başlamasından dolayı, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işlemlerinin tamamlanacağı saat 09.45'ten sonra, adayların sınav binalarına alınmayacağı uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, eğitim bilimleri oturumunun saat 14.30'da başlayacağı, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işlemlerinin tamamlanacağı saat 14.15'ten sonra adayların sınav binalarına alınmayacağı kaydedildi. 

2017 KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) 2017 ayağı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Yüz binlerce kişinin devlet memurluğu için bir yıl boyunca hazırlıklarını sürdürdüğü ve beklenti içerisine girdiği KPSS, ÖSYM'nin sınav takvimine göre şu tarihlerde gerçekleşecek;
* Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavı 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek. Bu sınavın başvuruları 14-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

Haberin Devamı

* KPSS Alan Bilgisi sınavı 28 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak. Bu sınavın başvuruları 14-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

* KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvuruları da diğerleri gibi 14-27 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar, 04 Ağustos tarihinde açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!