ÖSYM ile YÖK'ün arası mı bozuldu?

YGS'den itibaren ard arda gelen skandallarda YÖK, bir ağabey gibi ÖSYM'yi Başkanlık düzeyinde kimi zaman savundu, kimi zaman "Böyle hata olmaz" diyerek alenen eleştirdi.

Haberin Devamı

Görevden alınamayan ancak istifa ile koltuğu bırakacak ÖSYM Başkanı hakkındaki bu görüşlere bazıları katıldı, bazıları ise kızdı. Olayın son noktası LYS sorularının çalınacağına yönelik YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın Hürriyet Gazetesi'ne verdiği "LYS soruları çalınacak ve bir AK Parti milletvekilinin e-mail adresinden tüm Türkiye'ye dağıtılacak" ihbarını dillendirmesi oldu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan samimiyetle bu ihbarı aktarırken, ÖSYM, ardından hemen bir açıklama yaparak bu konuşma ile LYS'ye katılacak adayların endişeye sürüklenebileceğini belirtip, "LYS'de güvenlik önlemleri en üst seviyede" diyerek açıklama yaptı. Dahası "Adayların bu türden iddialara itibar etmemeleri" konusunda YÖK Başkanını adeta yalanlayarak kafa tuttu.

Haberin Devamı

İnsan ister istemez düşünüyor. En yetkili ağız YÖK Başkanı bir açıklama yapıyor, ÖSYM ise neredeyse bunun iddia olduğunu belirterek yalanlıyor. İki kardeş kuruluşun anlaşılan arası bozuldu. Benim bütün bunlardan anladığım YÖK bundan böyle ÖSYM'ye desteğini çekecek. Ağabeylik bitecek. Bekleyelim, görelim.

***

Avrupa Gençlik Olimpiyatları Trabzon'da yapılacak

EYOF 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Trabzon'un ev sahipliği yapacak organizasyonda 49 Avrupa ülkesinden 14-17 yaş grubundaki yaklaşık 4 bin sporcu katılacak.

Organizasyonda 13-65 yaş arasında 1500 gönüllü gelecek olan sporcu, teknik ve idari heyete destek verecek.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğretim üyesi ve EYOF 2011 Trabzon Gönüllü Yönetim Direktörü Prof. Dr. Miraç Akçay , 9 bini aşkın kişinin gönüllü olmak için başvuruda bulunduğunu hatırlatarak , başvuru yapanlarda öncelikle yabancı dil olmak üzere yetenekleri ile ilgili tes pitleri yapmak için mülakatlar yaptıklarını söyledi.

İki aşamalı mülakatı başaranlar, arasından seçilen 1500 Gönüllü birbirlerini tanımaları, iş birliği içinde çalışmaları ve organizasyon takımına alışabilmeleri için eğitiliyorlar. Prof. Dr. Miraç Akçay tarafından verilen eğitimlerde gönüllülere Olimpiyatların tarihçesinde, Türkiye-Avrupa İlişkilerine, beden dili, kriz ve stres yönetimine kadar birçok farklı eğitim veriliyor. Gönüllüler, eğitimlerin sonunda olimpiyat sertifikası almaya hak kazanacaklar.

Haberin Devamı

Gönüllüler olimpiyat köyünde, sağlık merkezinde, aktivite alanlarında, yurtlarda yemekhanelerde, Avni Aker Stadı'nda ve tüm müsabaka alanları ile ulaşımın her aşamasında görev yapacak.

***

Çocuk kütüphanesi

Kitabı sevdirin, okuyun, okutun derken çocuklara bunu sevdirecek mekanların azlığından hep şikayet eder dururdum. Oğlum küçüken elinden tutup kütüphane dolaşmak istediğimde pek istediğimi bulamamıştım. Çocuk Vakfı çok güzel bir çalışma yapmış. Nişantaşı'ndaki Çocuk Vakfı Kültürevi'nin 3.katında Çocuk Araştırmaları Merkezi Kütüphanesi kuruyor.

Kütüphane çocuk özelinde basılı, sesli ve görüntülü her türden yayını kapsayacak. Merkezde, çocukla ilgili Türkçe yayınların künyeleri yanında tez, dergi ve koleksiyonlar da yer alacak. Çocuk alanında ihtisas kütüphanesi işlevini yerine getirmek amacıyla kurulacak Merkezin kütüphanesine Çocuk Vakfı’nın ( www.cocukvakfi.org.tr) internet adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Yazarın Tüm Yazıları