OSTİM’den 31 ülkeye ihracat

Güncelleme Tarihi:

OSTİM’den 31 ülkeye ihracat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 15:08

Banka ve hastanelerde kullanılan sıramatik cihazlarını Arap ülkeleri başta olmak üzere 31 ülkeye satan Emse Mühendislik, check-in kiosku gibi havalimanı otomasyon sistemlerinin de ihracatını yapmaya başladı.

Haberin Devamı

OSTİM'de 31 yıldır faaliyet gösteren firmanın ihracat yaptığı ülkeler arasında, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır, Katar, Ürdün, Kuveyt, Umman, Fas, Libya, Suudi Arabistan, Sudan ve Tunus gibi Arap ülkeleri yanında, Rusya, Estonya, Hindistan, Letonya, Bulgaristan ve Moldova da yer alıyor.
Emse Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Muslu Oğuz, yurt dışında Hindistan ve Çin gibi ülkelerle rekabet ederek rüştlerini ispatladıklarını belirterek, "Türk malı elektronik ürünlerine önyargı vardı. Bunu aştık" dedi.

OTOMASYON İŞLERİNE YÖNELDİK

Aynı zamanda resmi Ar-Ge merkezi de kurduklarını ifade eden Oğuz, artık sıramatik sistemlerinin kendilerini tatmin etmediğini, havalimanı otomasyon işlerine yöneldiklerini söyledi. Oğuz, Türk Hava Yolları (THY) için havalimanı sistemleri ürettiklerini ve bu ürünlere yurt dışından da talep geldiğini ifade ederek, "Havalimanı sektöründe 7-8 çeşit ürünümüz var. Havalimanı check-in kioskları ve bu kioskların çanta mobil modelini yapıyoruz. Dünyaca ünlü bir havayolu firmasından sipariş geldi. Fazla bagajı olanların ücretini hemen kredi kartıyla ödeyeceği bir cihazımız var" diye konuştu. Oğuz, THY için İstanbul 3. havalimanında kullanılmak üzere otomatik self servis bagaj teslim cihazı geliştirdiklerini ve şu anda bu cihazın Türkiye'de kullanımının bulunmadığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!