OSTİM’den ‘İşbirliği içinde rekabeti öğrenelim’ çağrısı

Güncelleme Tarihi:

OSTİM’den ‘İşbirliği içinde rekabeti öğrenelim’ çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 00:00

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Medikal Sanayi Kümelenmesi’nin Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nda, “İşbirliği içinde rekabet etmeyi öğrenelim” çağrısında bulundu.

OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi’nin Genişletilmiş İstişare Toplantısı OSTİM Teknokent Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Fatih Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, TSK Sıhhi İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu (TÜMDEF), Sağlık Gereçleri Üreticileri ve Temsilcileri Derneği (SADER), Sağlık Emekçileri İşverenleri Sendikası (SEİS) temsilcileri ile kümeye üye firma temsilcileri katıldı.

Üniversiteler önem veriyor

Orhan Aydın konuşmasında, kümelenmenin sihirli bir yapısı olduğunun altını çizerek, “Bu kümenin düzenli bir şekilde devam ettirilmesi gerekiyor. Kümeye ne alırım diye değil, ne veririm diye geleceksiniz. Göreceksiniz ki istediğinizden de fazlasını alacaksınız” dedi. Gerek yerel gerekse uluslararası ticarette kümelenmenin büyük önem arzettiğini dile getiren Aydın, “Ortaklaşa işbirliği içerisinde rekabeti öğrenmemiz gerekiyor. Bu kümelenme yolculuğunda başarılarınızın her geçen gün artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Geniş çaplı katılım

Başkent Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç Dr. Mustafa Kocakulak, Başkent Üniversitesi Biyomedikal Bölümü’nde verilen lisans eğitimine ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Kocakulak, “Biyomedikal bölümümüz lisans eğitimi düzeyinde Türkiye’de bir ilktir. Bu alandaki çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi. Daha sonra Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Dane kürsüye çıktı. Dane, Fatih Üniversitesi’nin Ankara’da daha çok sağlık alanında faaliyet gösterdiğini belirterek, “Üniversite olarak bu kümelenmenin içinde yer almaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Karşılıklı görüş alışverişi

Medikal Kümelenme Kurucu Başkanı Kayhan Kayan’ın kümelenmenin önemine ilişkin sunumunun ardından, Küme Koordinatörü Oğuz Ünal katılımcılara medikal kümelenmenin işleyişi, yapılanması ve hedefleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Toplantının sonunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

İŞİM Kümesi OSTİM’de toplandı

İŞ ve İnşaat Makineleri Kümesi’nin (İŞİM) aylık olağan toplantısı Ostim Efendi Konağı’nda gerçekleştirildi. Oniş İnşaat Makineleri sponsorluğunda gerçekleştirilen toplantıya, Yenimahalle Kaymakamı Kenan Çiftçi, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, öğretim görevlileri, Ortak Satınalma Organizasyonu (OSO) yetkilileri, KOSGEB, Ostim ve İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) temsilcilerinin yanı sıra İŞİM Kümesi üyesi sanayiciler de katıldı. Kahvaltıda KOSGEB, Ostim, İGEME ve OSO yetkilileri arasında, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi çerçevesinde işbirliği yapılması hakkında bir protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde, İŞİM üyesi KOBİ’lerin küresel pazarda rekabet gücünü ve yenilikçilik düzeyini arttırması amaçlanıyor.

KOBİ’lerin bilgilendirme, geri bildirim, işletmeler arası işbirliği, yenilik, teknoloji, bilgi transferi ve Ar-Ge için Topluluk Çerçeve Programı’na katılımını teşvik eden hizmetleri kapsıyor.
Program çerçevesinde bir diğer protokol de İŞİM ve OSO arasında yapıldı. OSO A.Ş.’nin ana amacı, makine üreticilerinin alımlarını tek bir merkezde toplayarak elde ettiği pazarlık gücü ile girdi maliyetlerini minimize edecek bir mekanizma oluşturmak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!