Osmanlı tehdidine kruvasan savunması

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı tehdidine kruvasan savunması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

ABD bir Osmanlı istilasının tehdidi altında mı yoksa? Osmanlı askerleri o korkunç silahlarıyla ABD sınırlarına dayanmak üzere mi? İnanmadıysanız siyasi mizahçı Colbert’a bir kulak verin.

Haberin Devamı

“Bacon ve domuz kıtlığı var ülkemizde. Bunun sebebi küresel ısınma olabilir mi? Bence değil. Bunun altında bir komplo var. Kim domuz yemiyor? Yahudiler. Başka? Müslümanlar. Kongre üyesi Gohmert kesinlikle haklı. Başkan Obama Ortadoğu’da yeni bir Osmanlı İmparatorluğu için yolu açıyor.”

Çarşamba akşamı bu sözleri söyleyen siyasi  mizah programı Colbert Report’un iyi niyetli ama kıt bilgili ve aşırı vatansever yorumcu karakteri Stephen Colbert. Öylesine iddialı ki Osmanlı İmparatorluğu’nun 600 yıl Ortadoğu’ya hükmettikten sonra 1922’de yok olmadığını, daha güçlü bir şekilde döndüğünü söylüyor: “Amerika, hazırlan! Kanuni Sultan Süleyman ve Mehmet dönemine dönüyoruz. Üstelik Yeni Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırları Ortadoğu’da durmayacak, ABD kıyılarına kadar gelecek.”

Haberin Devamı

Ama Amerikan izleyicisinin panik yapmasına gerek yok. Colbert’in aklınca müthiş bir savunma silahı var: Çarşamba akşamı da ‘Yeni Osmanlı’
üzerine komplo teorilerini anlattığı sırada kılıcıyla stüdyoya dalan Osmanlı Sadrazamı Mustafa’yı, Osmanlı’nın 2. Viyana bozgununu simgeleyen kruvasanı dişleyerek savuşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!