Osmanlı Subayı vizyona hazır

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı Subayı vizyona hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 09:54

Dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarının yanı sıra Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem’in rol aldığı “Osmanlı Subayı” filmi tamamlandı. I. Dünya Savaşı sırasında Doğu Anadolu’da yaşananları Amerikalı bir hemşirenin gözünden anlatan film, bu yıl içinde gösterime girecek.

Haberin Devamı

Başrollerini Oscar ödüllü aktör Ben Kingsley, Josh Hartnett, Hera Hilmar ve Michiel Huisman’ın paylaştığı, kadrosunda Türkiye’nin önde gelen oyuncularından Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem’in de yer aldığı “Osmanlı Subayı” filmi tamamlandı. Yönetmenliğini “Sleeping with the Enemy” ve “The Forgotten” filmleriyle tanınan Joseph Ruben’in üstlendiği, senaryosunu ise Jeff Stockwell’in yazdığı film, bu yıl içinde vizyona girecek.

 

Osmanlı Subayı vizyona hazır

Game of Thrones dizisinde Khaleesi’nin sevgilisi Daario Naharis olarak tanıdığımız Michiel Huisman, filme adını veren Osmanlı subayı İsmail’i canlandırıyor.

 

Haberin Devamı

Osmanlı Subayı vizyona hazır


Oscar ödüllü aktör Ben Kingsley filmde Amerikalı bir doktoru canlandırıyor.

“Osmanlı Subayı”nın çekimleri Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ın yanı sıra Kapadokya, Kayseri, Niğde ve İstanbul’da yapıldı. Çekimler için Prag’da, Avrupa’nın en büyük film stüdyolarından Barrandov Stüdyoları’nda açık ve kapalı alanlarda dekorlar inşa edildi. 650 kişilik bir çekim ekibinin yer aldığı filmde 2 bin 400 figürasyon kullanıldı. 

PRÖMİYERİ LOS ANGELES’TA

Osmanlı Subayı vizyona hazır

Filmde Rüstem Paşa Camii gibi pek çok tarihi mekan kullanıldı. 

1915 yılında Van’da geçen “Osmanlı Subayı”, Van’da görev alan Amerikalı doktor Jude’la (Josh Hartnett) tanıştıktan sonra ona yardımcı olmak üzere Amerika’yı terk eden ve savaş ortamında Osmanlı subayı İsmail’e (Michiel Huisman) âşık olan güzel hemşire Lillie’nin (Hera Hilmar) öyküsünü beyazperdeye taşıyacak. Y Production ve Es Film ortak yapımı filmin Kuzey Amerika prömiyeri Los Angeles’ta yapılacak. Filminin yapımcılarından Stephen Brown, filmle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bugüne dek kimsenin ele almadığı I. Dünya Savaşı sırasındaki Doğu Anadolu’yu konu alarak, yaşananları hem Türklerin hem de Ermenilerin ortak acılarına saygılı ve tarafsız bir biçimde izleyiciye sunmak istedik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!