Osmanlı Ocaklarından Başkan Çerçi’ye Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı Ocaklarından Başkan Çerçi’ye Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 16:32

TEŞKİLATLANMALARINI SAĞLADIKTAN SONRA KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARETLERİNE AĞIRLIK VEREN OSMANLI OCAKLARI MANİSA İL BAŞKANI ALİ ARSLAN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ YUNUSEMRE BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET ÇERÇİ’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

Teşkilatlanmalarını sağladıktan sonra kamu kurum ve kuruluşlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerine ağırlık veren Osmanlı Ocakları Manisa İl Başkanı Ali Arslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret etti.
Osmanlı Ocaklarının misyon, vizyon ve çalışmaları hakkında Başkan Çerçi’ye bilgilendirmede bulunan Osmanlı Ocakları İl Başkanı Ali Arslan, “Osmanlı Ocakları Manisa İl Başkanlığı olarak 5 aydır faaliyetlerimizi resmi olarak sürdürüyoruz. Osmanlı Ocakları’nın hedef ve gayesi unutulmak üzere olan eski Türk kültürü, gelenek ve göreneklerini yaşatmak bunları genç nesillere duyurmaktır. Hedefimiz unutulmaya yüz tutmuş Osmanlıca’yı ve değerlerimizi tekrar gün yüzüne çıkararak bu geleneklerimizi yaşatmaktır. Milli kültürümüze sahip çıkmak ve bu kültürü yaşatmak ecdadımıza olan en büyük görev ve sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluk, hedef ve gayretlerimiz doğrultusunda bir yandan faaliyetlerimize devam ederken diğer yandan şehrimizde bulunan kurum ve kuruluşların başındaki Başkanlarımızı, Müdürlerimizi ve yetkili mülki Amirlerimizi ziyaretlerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın İl Valimizi, Sayın Şehzadeler İlçe Kaymakamımızı ve Sayın Rektörümüzü ziyaret etmiştik. Bugün de Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çerçi’yi ziyaret nasip oldu. Mehmet Çerçi Başkanımız önceki dönemlerde Manisa Milletvekilliği yapmış, belirli teşkilat bünyesinde birlikte çalıştığımız, bize abilik yapmış saygıdeğer bir şahsiyet. Kendisi kısa sürede bu deneyim ve başarısını Yunusemre Belediye Başkanı olarak ispat etti. Birbirinden önemli projelerle de bu başarısını ve gayretlerini her geçen gün arttırarak devam ettiriyor. Yoğun programına rağmen bizleri konuk ettiği için ayrıca teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
GELECEĞİMİZİ GÖRMEK İÇİN GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
“Kendi geleceğimize yön vermek ve devletimizi, milletimizi daha ileri götürmek istiyorsak önce geçmişimize, kültürümüze ve tarihimize sahip çıkmalıyız” diyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise, “Bizim 5 Bin yıllık tarihimiz, medeniyetimiz var. Bu nedenle Türk tarihini sadece Osmanlı ya da Osmanlı sonrası Türkiye Cumhuriyeti Devleti dönemi olarak düşünmek yanlıştır. Karamanoğulları, Altaylar, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti olarak düşündüğümüz zaman şu ana kadar Türkler olarak toplam şu ana kadar 5 bin yıllık tarihimizde 16 devlet kurmuşuz. Biz geçmişimize ne kadar sahip çıkarsak bugünümüze ve geleceğimize de o derece sahip çıkarız. Osmanlı Ocaklarını bu derece önemli bir göreve üstlendiği ve Osmanlı Devletinin kültür, tarih, adalet ve misyonunu üzerine alarak bugünlere taşıyıp gelecek nesillere tanıttığı için teşekkür ediyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum” dedi.
YENİ BİR KENT İNŞA EDİYORUZ
Konuşması sırasında belediye olarak yaptıkları çalışmalardan da bahseden Başkan Çerçi, 2014 yılında Büyükşehir olan Manisa’nın mutlaka kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirtti. Başkan Çerçi, “Yunusemre Belediyesi olarak kentsel dönüşüm alanında büyük bir projeye imza atıyoruz. Akgedik’te TOKİ işbirliğiyle başlatmış olduğumuz toplu konut alanına 5 bin 500 konut inşa edeceğiz. İlk etabın kuralları 30 Eylül’de çekilecek ve ilk etapta bin 158 vatandaşımıza ev sahibi olma imkanı sağlayacağız. Geçtiğimiz günler içerisinde TOKİ Başkanımız malumunuz konuğumuz oldu ve alanda incelemelerde bulundu. Tam anlamıyla bölgeye hayran kaldı ve bize ‘Tam yerinde, mükemmel bir yer bulmuşsunuz’ dedi. Gerçekten de öyle doğasıyla, havasıyla, sağlık yönünden ve birçok yönden gerçekten de mükemmel bir bölge ve biz o bölge de sadece toplu konut değil yeni bir kent inşa ediyoruz” dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM SADECE BİNA YIKIP, İMAR ETMEK DEĞİLDİR
Toplu konut ve kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalarının sadece TOKİ’den ibaret olmadığını belirten Çerçi, “Kentsel Dönüşüm sadece bina yıkıp o binanın yerine yeni bina dikmek değildir. Manisa’nın Büyükşehir olması ve her geçen gün hızla artan nüfusuyla birlikte yeni kurulan Yunusemre Belediyesinde, bir taraftan kurumsallaşma çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan da şehrin en önemli sorunlarından birisi olan imar ve kentsel yenilenme, sağlıklı yaşam standardında şehir oluşturma çalışmalarını yürütüyoruz. Yapılan çalışmalar nihayet meyvesini verdi ve Yunusemre Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan ve Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Lalapaşa ve Mutlu Mahallelerinde sınırları belirlenen alanlarda kentsel döşünüm başlayacak. 465 konut yerine 770 konut inşa edilecek. Yine Laleli Mahallesinde 3345 konut üzerinde kentsel dönüşüm çalışması başlatacağız ve 3 bin 345 konutun yerine 5 bin 500 konut inşa edeceğiz. Bu bir kentsel dönüşüm örneğidir, bir reformdur. Önce alanlarda kentsel dönüşüm ofisleri kurulacak, ofislerde vatandaşla birebir görüşmeler yapılacak, yerinde çözüm modeli ile vatandaş aynı alanda çağdaş yaşanılabilir konutlara kavuşacak. Belediyemizin yürütmüş olduğu kentsel dönüşüm projesi Manisa merkez ve ilçelerinde uygulanan ilk kentsel döşünüm çalışması olduğu gibi, aynı zamanda Ege’de uygulanan ilk kentsel dönüşüm olma özelliğini de taşıyor. Özgüveni yüksek, kendine güvenen, kısa, orta ve uzun vadeli projeler ortaya koyabilen Yunusemre Belediyemizin çalışmaları şehirde gerçek manada dönüşüm ve gelişim başlatıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!