Osmanlı Ocakları’ndan Kınalı Kuzular İçin Asker Uğurlama Töreni

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı Ocakları’ndan Kınalı Kuzular İçin Asker Uğurlama Töreni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 16:29

DEVELİ

Osmanlı Ocakları Develi İlçe teşkilatı Kasım ayında askere gidecek olan Osmanlı Ocakları Develi İlçe Yönetim Kurulu üyesi Galip Türkmen ve Osmanlı Ocakları üyesi Kamber Tahtaoğlu için Kınalı Kuzuları askere uğurlama programı düzenledi.
Programa Osmanlı Ocakları Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç ,Osmanlı Ocakları İncesu İlçe Başkanı Harun Dirmen ,Osmanlı Ocakları Kadın Kolları Başkanı Merve Yılmaz ve Yönetimi Gençlik Kolları Başkanı Yasin Gezer, mahalle Başkanları katıldı. Program Osmanlı Ocakları Develi Danışmanı Selim Taşkesen’in Kur’an tilavetiyle başladı. İstiklal Marşından sonra Osmanlı Ocakları Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç yaptığı konuşmasında, "Osmanlı Ocakları Develi İlçe Teşkilatı olarak askere gidecek kardeşlerimiz için geleneklerimize, örf ve adetlerimize uygun bir program yaparak dua ile uğurlayalım istedik. Türkiye’yi güçlü kılan en önemli unsurlardan birisi güçlü bir ordusunun olmasıdır, Türkiye vatandaşının en önemli görevi askerlik çağına gelince vatani görevini yapmak üzere askere gitmesidir" dedi.
Kılınç, "Vatan için askerlik yapmanın fazileti çoktur asker ocağı peygamber ocağı olarak özdeşleştirilmiştir. İki cihan serveri Hz. Peygamber (s.a.v) bir hadisi şeriflerinde: ’Allah yolunda bir gün hudut nöbeti tutmak, dünyadan ve dünya üzerindeki şeylerden daha hayırlıdır. Sizden birinizin kamçısının cennetteki yeri, dünyadan ve dünya üzerindeki şeylerden daha hayırlıdır. Kulun Allah Teâlâ’nın yolunda akşamleyin veya sabah erken vakitteki yürüyüşü de dünyadan ve dünya üzerindeki şeylerden daha hayırlıdır’ buyurmuşlardır.
Yine bir hadisi şeriflerinde, ’Bir gün ve bir gece sınırda nöbeti tutmak, gündüzü oruçlu gecesi ibadetli geçirilen bir aydan daha hayırlıdır. Şayet kişi bu nöbet esnasında vazife başında iken ölürse, yapmakta olduğu işin ecri ve sevabı kıyamete kadar devam eder, şehid olarak rızkı da devam eder ve kabirdeki sorgu meleklerinden güven içinde olur’ buyurmuştur. Allah rızası için peygamber ocağı diyerek askere gidip şehit olan kardeşlerimizi Allahu Teala ’’Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin bilakis onlar diridirler ayeti kerimesiyle övmüştür" dedi.
Programda Osmanlı Ocakları Develi Gençlik Kolları Ba?şkanı Yasin Gezer, okuduğu şiirle ve Osmanlı Ocakları Develi İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Yıldız söylediği ilahilerle dinleyicileri mest etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!