Osmanlı Ocakları’ndan Amasya Ve Bölgesinde Sıralı Açılışlar

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı Ocakları’ndan Amasya Ve Bölgesinde Sıralı Açılışlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 11:30

OSMANLI OCAKLARI, AMASYA İL BİNASI, SULUOVA İLÇE BİNASI, MERZİFON İLÇE BİNASI VE HAVZA İLÇE BİNASI OLMAK ÜZERE AYNI GÜN İÇİNDE 4 AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Osmanlı Ocakları, Amasya İl Binası, Suluova İlçe Binası, Merzifon İlçe Binası ve Havza İlçe Binası olmak üzere aynı gün içinde 4 açılış gerçekleştirdi.
Açılışların mehter marşı eşliğinde gerçekleştiği tören, Amasya halkı tarafından da yoğun ilgiyle karşılandı. Açılışa AK Parti Genel Merkez Danışmanı Akif Gülle, birçok belediye başkanı, bölge başkanı, il ve ilçe başkanları katıldı. Açılış sırasında konuşmaların yapıldığı törende söz alan Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, şunları aktardı:
"Memleketimize Osmanlı medeniyetini hatırlatan ve yaşatan Osmanlı Ocakları’nın ilçemizde açılışının tüm halkımıza ve ve ilçemize hayırlı olmasını dilerim."
Ardından Havza’ya geçen Osmanlı Ocakları Yönetim Merkezi, burada Belediye Başkanı Murat Ekiz’in yaptığı açılış konuşmasından sonra açılış kurdelesini kesti. Amasya açılışını gerçekleştirip tekrar Merzifon’a geçen Osmanlı Ocakları Genel Merkez yönetimi, Merzifon’da türbe ziyareti gerçekleştirdi. Osmanlı Ocakları Başkanı Kadir Canpolat Piri Baba Türbesi’nde dua etti. Kadir Canpolat türbe çıkışından sonra Merzifon ilçe teşkilatında beylik meclisinde bir araya geldi.
Burada kısa bir açıklama yapan Canpolat şunları söyledi:
"Biz Alevi’siyle, Sünni’siyle, Türk’üyle, Kürt’üyle aynı vatanın çocukları, aynı ecdadın torunlarıyız. Bize karşı, kardeşliğimize karşı provokasyonlar içinde olan dış mihraklara, biz hep birlikte Osmanlı ruhuyla tepki koyup karşılık vereceğiz. Biz bir irade görüyoruz. Gerçekten kardeşliğe önem veren o minheçte aldığı sorumluluğu en hassasiyetiyle yerine getirdiğine inandığımız bir parti. Peki, bu hangi parti? Tabii ki AK Parti’dir. Şimdi gerçeği söyledik diye bize ’bunlar AK Particidir’ diyecekler. Hayır biz AK Parti ile dirsek teması dahi olmayan bir STK’yız. Bize aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanı’nın Osmanlı medeniyetine olan ilgisi ve bu uğurdaki gayretini görüp sahiplendiğinden ötürü onu sevmemize tahammül etmiyorlar. Hemen kalkıp bize ’sarayın paramiliteri’ daha da ileri gidip ’Bizans’ın varisi’ diyorlar. Ve bunu diyen MHP lideri Sayın Bahçeli. Peki burada aranızda en küçük bir çocuğa söylüyorum? Biz Osmanlı Ocakları olarak Osmanlı torunları mıyız yoksa Bahçeli’nin iddia ettiği gibi Bizans’ın varisleri miyiz?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!