ANKARA HABERLERİ

Osmanlı mutfağı Başkent’te

Hürriyet Haber
26 Eylül 2012 - 00:00Son Güncelleme : 25 Eylül 2012 - 14:26

Dedeman Otel, geleneksel Osmanlı Mutfağı’nı ve o döneme ait lezzetleri günümüze taşıyor. 30 Eylül’e kadar unutulmaya yüz tutmuş lezzetler misafirlere sunulacak.

Hürriyet Haber

“Unutulmuş Lezzetler Haftası”nda Geleneksel Osmanlı Mutfağı’na ait yemek kültüründen lezzetler ziyaretçilere sunuluyor. Geleneksel Osmanlı Mutfağı’ndan özenle seçilen, safran ve sirkeyle yapılan, 18. yüzyıla ait “Buğdaylı Balık Çorbası”, 15. yüzyılda sultanların sofrasından eksik olmayan “Mastabe”, Osmanlı sofralarının meşhur mezelerinden “Fıstıklı Lor Salatası” ve “Fasulye Salatası” menüde yer alan zengin lezzetlerden bazıları. Has mutfağın vazgeçilmezi “Kestaneli Bulgur Pilavı” ile birlikte servis edilen kuru meyveli ve ballı “Mahmudiyye” ile Şirvani’nin tarifleri arasında yer alan bol meyveli “Terkib-i Çeşidiyye” ise menünün öne çıkan lezzetlerinden.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA ve İHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Osmanlı mutfağı Başkent’te haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.


    ANKARA YOL DURUMU
    Ankara1 DERECE
    Yol durumu »
    ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ
    23 Ağustos 2017, Çarşamba
    • İmsak
      04:12
    • Guneş
      06:00
    • Öğle
      13:02
    • İkindi
      16:47
    • Akşam
      19:43
    • Yatsı
      21:17
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı