ANKARA HABERLERİ

Osmanlı mutfağı Başkent’te

Hürriyet Haber
26.09.2012 - 00:00Son Güncelleme :

Dedeman Otel, geleneksel Osmanlı Mutfağı’nı ve o döneme ait lezzetleri günümüze taşıyor. 30 Eylül’e kadar unutulmaya yüz tutmuş lezzetler misafirlere sunulacak.

Hürriyet Haber

“Unutulmuş Lezzetler Haftası”nda Geleneksel Osmanlı Mutfağı’na ait yemek kültüründen lezzetler ziyaretçilere sunuluyor. Geleneksel Osmanlı Mutfağı’ndan özenle seçilen, safran ve sirkeyle yapılan, 18. yüzyıla ait “Buğdaylı Balık Çorbası”, 15. yüzyılda sultanların sofrasından eksik olmayan “Mastabe”, Osmanlı sofralarının meşhur mezelerinden “Fıstıklı Lor Salatası” ve “Fasulye Salatası” menüde yer alan zengin lezzetlerden bazıları. Has mutfağın vazgeçilmezi “Kestaneli Bulgur Pilavı” ile birlikte servis edilen kuru meyveli ve ballı “Mahmudiyye” ile Şirvani’nin tarifleri arasında yer alan bol meyveli “Terkib-i Çeşidiyye” ise menünün öne çıkan lezzetlerinden.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Osmanlı mutfağı Başkent’te haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

Sayfa Başı