Osmanlı kehaneti

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı kehaneti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 12:41

‘Hürriyet Futbol Konseyi’nin ikinci toplantısında Osmanlıspor maçı gündeme oturdu. Konsey, bu maç için iddialı konuştu: ‘Sabırlı olursak kazanırız.’

Haberin Devamı

 

Antalyaspor, Süper Lig’de ve kupa maçlarında farklı performansıyla dikkat çeken Osmanlıspor'a konuk oluyor. Futbol Konsey’i Osmanlı maçı için iddialı konuştu: ‘Sabırlı olursak yeneriz’ Konsey, geçen hafta Gaziantep’te oynanan ve 3-0 sonuçla biten maçı değerlendirerek, Antalyaspor’un ikinci devredeki performası, taraftarın tribün heyecanını ve galibiyet primini masaya yatırdı. Konsey, Süper Lig’de ve kupa maçlarında farklı performansıyla dikkat çeken Osmanlıspor maçının tahminini de yaptı. 

 

İşte sorular....

1- Gaziantep’te Antalyaspor’un oyun kurgusunu nasıl buldunuz? Maçta Antalyaspor taraftarının desteği takıma nasıl etki yarattı?

2- Aytemiz Alanyaspor’da Hüseyin Kalpar’ın ayrılışı doğru bir karar mıydı?

Haberin Devamı

3- Bu hafta oynanacak Osmanlıspor maçının skoru ve takımın direnci ne olur? 

4- Antalyaspor’un başarılı performansı kentin ve taraftarın uyanışını sağlar mı?

5- Galibiyet primlerinin her alınan başarılı maçtan sonra artmasını doğru mu?

Osmanlı kehaneti

 

Sancar Biçikçi'nin değerlendirmesi ve cevapları...

‘GAZİANTEP’TE  ÇOK FARKLIYDIK’

1- Antalyaspor, Gaziantep’te bir takımın rakip sahada nasıl oynaması gerektiğini gösterdi. Yeni transferlerin oynatılmaması bence doğru karardı. Rıza Çalımbay daha önceki başarılı kadroyu oynatması doğruydu. Antalya Arena’nın yeri konusu eleştiri konusu olmuştu. Gaziantep Stadı şehir merkezine uzak olduğunu gördük fakat gelen seyirci sayısında eksilme olduğunu Antepliler dile getirdi. Yani ulaşım ve altyapı çok önemli. Taraftar desteği her zaman önemli.

‘ALANYA’DA DEĞİŞİM ZAMANSIZ OLDU’

2- Hüseyin Kalpar dönemi Alanyaspor için çok başarılı bir dönem olarak tarihe geçecektir. Son Rize maçında Kalpar’a 20 dakika istifa çağrısını Alanyaspor taraftarına yakıştıramadım; doğru değildi. Kalpar’ında yaptığı ‘nankörler’ demeci de kendisi için yanlış olmuş. Ben o demeci maç stresi sonrası düşünmeden söylenmiş bir kelime olarak görüyorum. İkinci senesinde Kalpar’la bu kadar çabuk ayrılığın olmaması gerekirdi. Bu karar bir kaç gün olayın soğumasından sonra karar verilmesi daha doğru olurdu. Ligin ikinci yarısının çok çetin geçeceğini düşünürsek bu değişimin yapılmamasında fayda vardı.

‘OSMANLI MAÇINI 2-1 KAZANIRIZ’

Haberin Devamı

3- Pazar günü oynayacağımız Osmanlıspor maçı kolay hiç olmayacak. Karşımızda takım oyunundan ziyade ferdi yetenek sayısı açısından oldukça iyi bir takım olacak. Beşiktaş maçında ağır bir darbe aldılar. Karşımıza bilenmiş bir Osmanlıspor çıkacaktır. Biz her zamanki disiplinimizi bozmaz rakibin çabuk ve yaratıcı oyuncularının koşu alanlarını daraltırsak puan veya puanlarla dönebiliriz. Bence maçın skoru 2-2 bitebilir.

‘GEREKEN YAPILDI SIRA TARAFTARDA’

4- Antalyaspor takım olarak istenileni yaparak ligde 7’nci sıraya kadar yükseldi. Bundan sonra top taraftarın elinde. Bu başarılı ekibe 12’nci adam olarak katkı koyabilirsek ilk 4’e girmemiz içten bile değil. Artık gereksiz taraftar gruplarının çekişmesini istemiyoruz. Ya bir olacağız yada hiç. Sağ duyulu taraftarı sahaya çekemedikten sonra yeni stadımızı doldurmamız zor.

‘BUNU ETİK BULMUYORUM’

Haberin Devamı

5- Başarılı sonuçlardan sonra oyuncuların alışkanlık haline getirdikleri prim artırmak için yönetim ve özellikle genç başkana yaptıkları baskıyı doğru bulmuyorum. Zaten hakedilen primler diğer takımların aldıkları primlere göre çok yüksek. 7-8 hafta 3 puan alan takıma ne kadar ceza verildi? Bu prim yerine ilk 4’e girersen şu kadar, lider olursan şu kadar diye hedef doğrultusunda verilecek primler motivasyon açısında daha mantıklı olacaktır. Futbolcu arkadaşların bunları alışkanlık haline getirmelerini etik bulmuyorum.

 

 

Ümit Turmuş'un değerlendirmesi ve cevapları...

‘Maç bitse de gitsek DEDİK’

1- Rıza hoca Gaziantep’te kazanan ilk 11’ini bozmayarak maça başladı. İki takımda kanatlarda ve orta sahada adam adama oynayınca ilk yarı pozisyon zenginliği olmadı. Bu formatta gol duran toplara kaldı. Gaziantep için kırılma anları 2’nci dakikada kornerden Muhammet’in kafa vuruşunun Fornezzi’de kalması, 11’inci dakikada Musa Nizam’ın kafa vuruşunun direkten dönmesiydi. Antalyaspor 24 ve 27’nci dakikalarda organize korner atışlarıyla M’Billa ve Chico’yla golleri buldu. Oyunu kontrolüne alan Antalyaspor ikinci yarının 58’inci dakikasında Deniz’in golüyle farkı 3’e çıkardı. 69’uncu dakikada Musa oyundan atılınca da maç bitse de gitsek modunda maç tamamlandı. Rıza hoca merak edilen yeni transferler Salih ve Sandro’yu oyuna almadı. Çarşamba günü Kemerspor’la oynanan özel maçta bu iki oyuncunun da eksiklerini görünce Rıza hocaya hak verdik. Gaziantep’te bizim taraftarlarımız ve takımımızı alkışlayan Gaziantepspor taraftarları alkışı hak etti.

Haberin Devamı

‘Taraftar beyaz mendİl SALLIYOR’

2- Alanyaspor tarihinde ilk kez bu yönetim ve Hüseyin Kalpar döneminde Süper Lig’e yükseldi. Futbol kültürümüze yerleşmiş olan küfür ve hakaretler hoş değil. İnsanların gelişi de gidişi de medeni şekilde olmalı. Avrupa’da kızgın taraftarlar beyaz mendil sallayarak yetkilileri uyarıyor. Örneğin Barcelona ve birçok kulüpte taraftarın son noktada teknik adamlara beyaz mendil sallanması gidişlerini sağlıyor. Aynı sonucu farklı yöntemlerle elde edemez miyiz?

‘Maçın skoru 2-2 bitebilir’

3- Osmanlıspor ligin en iyi takımlarından biri. Özellikle kaliteli yabancıların takıma katkısı çok fazla. Birkaç oyuncusu Afrika Uluslararası Kupası’nda olsa da yerlerinde oynayacak onlara yakın oyunculara sahip. Ligin en istikrarlı kalecisi Karcemarskas ve etkili forvet Webo-Umar gibi önemli oyuncuları kadroda. Aldıkları 26 puanın 13’ünü sahasında 13’ünü de deplasmandan aldılar. Çok gol atan ve yiyen bir takım değiller. Forvetlerini etkisiz hale getirebilir ve sabırlı oynarsak kazanmaya daha yakınız gibi. Bence 2-1 kazanırız.

Haberin Devamı

‘BAŞARI SÜRERSE TARAFTAR SAYISI ARTIR’

4- Ligde 5’inci takımın Avrupa Kupası’na gitme durumu doğarsa ve mücadeleyi sürdürürsek heyecanın artacağını düşünüyorum. Tabiki bu başarının devamı mutlaka seyirci sayımızı da arttıracaktır. Kentte taraftarın yavaşta olsa bir spor hareketi başlıyor.

‘PRİM İÇİN BİR STANDART ŞART’

5- Olağanüstü şartlarda olağanüstü prim söylenmesini doğru buluyorum. Antalyaspor sezon başında düşme potasından hedefli bir takım olma haline geldiği bu süreçte bunlar çok doğaldı. Ancak gelinen noktada artık belli bir standartın futbolcuyu motive edecek prim rakamının içeride ve dışarıda ayrım yapılmadan uygulamasında fayda görüyorum.

 

Alper Beyaz'ın değerlendirmesi ve cevapları...

‘Takımın artan başarısı etkiliyor’

1- Antalyaspor her geçen gün sahaya dizilişiyle, oyun kurgusuyla daha dinç ve dinamik bir takım görüntüsünde. Takım görüntüsünde artan başarı grafiği taraftarı da etkiliyor. Başarı devam ettikçe içeride veya dışarıda büyük desteğe hazır olun diyebilirm. Tribünlerin dolduğu günler çok yakında. Yönetimin Antalya Arena’da bir an önce bir dizi etkinliklere başlaması gerekmektedir. Unutmadan hatırlatmakta fayda görüyorum.

‘Kalpar ile uyum var gibiydi’

2- Aytemiz Alanyaspor ve Hüseyin Kalpar gerçekten özdeşleşmişti. Yani büyük bir uyum var gibi gözüküyordu. Kalpar’ın kararının duygusallıkla aldığını düşünmüyorum. Hüseyin Kalpar, taraftar tarafından küfürler ve tepkiler alan ilk hoca da değil!. İkinci yarının ilk haftasında almış olduğu bu kararı her iki taraf için de sağlıklı bulmuyorum. Böylesi ayrılıklarda takımların dinamiklerini koruyacak maddi-manevi tedbirler alması gerektiğini düşünüyorum. Takıma gelecek yeni hocaya başarı diliyor.


‘Her takımın korkulu rüyası’

3- Osmanlıspor sadece Süper Lig’de değil yurtdışında da dikkat çekici sonuçlar aldı. Etkili ve kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Bunun yanında Antalyaspor’un da yükselişi her takımın korkulu rüyası oldu. Bence 3-1 kazanırız.

‘Desteği taçlandıracak projeler lazım’

4- Süper Lig’e iyi başlamadık. Ancak, teknik direktör Rıza Çalımbay ekibiyle harika işlere imza atıyoruz. Bu da zamanla tribüne olumlu yansıyacak. Antalya Arena’da bir an önce düzenlenecek etkinliklere ihtiyaç var. Antalyaspor için kent yönetiminin verdiği desteği taçlandıracak projelere ihtiyaç var. Bunun adımları bekletilmeden atılmalı.

‘Kulüp gelirleri  temditli miydi?’

5- Galibiyet elbette büyük keyif. Bunu da daha eğlenceli ve devamlılığını sağlayan prim sistemi ise gerçekten önemli. Ancak, futbolcuların alınan başarılı sonuçtan sonra prim arttırımı istemesi doğru onu bilemedim. Bence bunun bir standartı olmalı. Ayrıca kulüp yönetimi sıklıkla gelirlerin temditli olduğunu ifade ederken, ilk açıklanan primler nasıl karşılanıyor merak ediyorum?

 

Recep Güler'in değerlendirmesi ve cevapları...

‘GAZİANTEP’TE İLKLERİ YAŞADIK’

1- Ne yazık ki Süper Lig’de Antalyaspor’a nasıl gol atabiliriz; nasıl gol yemeyiz korkusu sardı. Çünkü, aklıma 30 yıl önce tirbünlerde yaptığımız tezaruhat geldi. Eski antalyaspor sevdalıları çok iyi bilir; kalemizde Fornezzi var geri dörtlü çelikten duvar orta saha hepsi canavar ileride Deniz, Samuel Eto’o var diye söylemek geldi. Antep maçında devleşen kalecimiz Fornezzi’ye parantez açarak; futbolcularımız hocamızın taktiğini en güzel şekilde uyguladılar. Çünkü Gaziantep yeni stadın açılışında bize saldıracaktı. Sakin ve akıllı bir şekilde oyunun gidişatını ele aldı ve 3-0’lık net bir skorla bitirdik. Ayrıca Antep maçında ilkleri yaşadık. Donilo’nun 3 asist yapması Moil’in ilk gölünü atmasıydı devamının gelmesini bekliyorum. Her zaman olduğu gibi deplasmanda takımını yalnız bırakmayan 800 kilometre yol gelerek, Antalyaspor’a hep beraber destek vererek başarıda büyük pay sahibi olan taraftarımızı yürekten kutluyorum. Osmanlı maçına 1000 kişilik taraftar gideceğini tahmin ediyorum; şimdiden taraftarımıza hayırlı yolculuklar dilerim. Antep’in yeni stadı hayırlı olsun diyelim. Stad tam hazır değil; eksiklikleri var. Zamanla düzelecektir. Taraftar maça iyi hazırlanmış desteklerini veriyorlardı ama goller gelince isyan başladı. Zannederim taraftarla yönetim arasında sıkıntılar var.

‘Kalpar hocayı altın harflerle yazmalı’

2- Aytemiz Alanyaspor’u büyük başarı elde ederek Süper Lig’e taşıyan hocası Hüseyin Kalpar’ın istifası ve yönetimin istifayı kabul etmesi gündeme düştü. Ne yazık ki başarılar çabuk unutuluyor. Alanya yönetimi Kalpar hocayı altın harflerle tarihine yazması lazım. Takıma yeni gelecek hoca için de şimdiler başarı dilerim.

‘Gol şansı bizden yana olsun’

3- Osmanlı maçında düşünen takım Osmanlı olsun. Çünkü; Biz Antalyasporuz. Rıza hocamızın takımımızı en iyi şekilde Osmanlıspor’a karşı hazırlıyacağını taktiğini vereceğini ve futbolcularımızın da taktiği uygulayacağını inanıyorum. Tek sıkıntı sanırım hava şartları olacaktır. Osmanlı Beşiktaş mağlubiyetiyle moraralsiz. Biz çok formdayız ve zor bir maç olacak. Gol şansı bizden yana olsun diyelim. Galibiyetle döneceğimize inanıyorum; 2-1’lik skorla kazanırız.

‘Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz’

4- Başkan Ali Şafak Öztürk ile yönetim kurulu, genç ve güvenilir. Rıza hocamız ve teknik kadrosu ise dinamik. 33 bin kişilik Arena Stadyumu ve Avrupa’nın en iyi tesislerine sahibiz. Dünya yıldızı bir oyuncumuz Samuel Eto’o ve başarılı bir kadromuz var. Daha ne bekliyoruz? Antalyasporumuzun başarılı yükselişini daha iyi yerlere taşımak için Arena’yı taraftarlarla dolduracağımıza iananıyorum: “Sen Yoksan Bir Kişi Eksiğiz.”

‘Mali dengeye dikkat etmeli’

5- Son haftalarda uçaktaki muhabbet karışık maç prim çılgınlığı beni düşündürmeye başladı. Tamam bazı maçlarda özel prim verilebilir. Yönetimin insafiyetine kalmış bir tasarruftur. Aldığınız primler ‘helal hoş olsun’ elbette hakkınız; sizlerle gurur duyuyoruz. Ama yönetimi de sıkıntıya sokmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Antalyaspor yönetiminin deplasman primini galibiyet için 20 bin lira, beraberliğe 10 bin lira belirlemesi bence yeterlidir. Kulüp başarılı çizgisini koruması için mali dengeye dikkat etmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!