Osmanlıspor 0 - 1 Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Osmanlıspor 0 - 1 Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 15:59

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Osmanlıspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti. Sarı lacivertlilere galibiyeti getiren golü 52. dakikada Alper Potuk'un güzel plasesi getirdi. Sarı lacivertliler bu galibiyetle puanını 21'e yükselterek 2. sıraya yerleşirken Ankara temsilcisi üst üste 4. mağlubiyetini alarak 11 puanda kaldı ve 13. sıraya yerleşti.

Haberin Devamı

Osmanlıspor 0 - 1 Fenerbahçe

DETAYLI PUAN DURUMU VE FİKSTÜR İÇİN TIKLAYIN

Stat: Osmanlı
Hakemler: Hüseyin Göçek, Ekrem Kan, Orkun Aktaş
Osmanlıspor: Artur, Hakan Aslantaş (Dk. 56 Vrsajevic), Szukala, Uğur Demirok, Pinto, Mehmet Güven (Dk. 76 Serdar Deliktaş), Musa Çağıran, Torje, Ndiaye, Erdal Kılıçaslan (Dk. 68 Umut Nayir), Umar
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Markovic (Dk. 29 Fernandao), Diego, Alper Potuk (Dk. 88 Mehmet Topuz), Van Persie (Dk. 72 Meireles)
Gol: Dk. 52 Alper Potuk (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 8 Hakan Aslantaş, Dk. 45+3 Musa Çağıran, Dk. 46 Ndiaye, Dk. 73 Uğur Demirok (Osmanlıspor), Dk. 89 Alves (Fenerbahçe)

Haberin Devamı

Osmanlıspor 0 - 1 Fenerbahçe

Pereira, güzel golü sonrası öğrencisi Alper'i böyle kutladı...

Ligin 9. haftasında Galatasaray ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertli takım, Kayserispor deplasmanında olduğu gibi Osmanlıspor'u da tek golle geçerek, 3 puana ulaştı. Bu sezon tüm lig maçlarında gol atmayı başaran Fenerbahçe, 5 maçı tek gol atarak tamamladı. Kasımpaşa, Kayserispor ve Osmanlıspor'u 1-0'lık skorlarla geçen "Sarı Kanaryalar", Çaykur Rizespor ve Galatasaray maçlarından ise 1-1'lik sonuçlarla ayrıldı.

Son maçlarda hücumdaki etkisi azalan Fenerbahçe, ligde ve Avrupa'da olmak üzere yaptığı son 4 maçta birer gol attı. UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax'ı 1-0 yenen Fenerbahçe, Kayserispor ve Osmanlıspor'a da aynı şekilde üstünlük sağladı. Sarı-lacivertli ekip, Galatasaray ile yaptığı maçtan ise 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe, ligdeki toplam gol sayısını da 15'e yükseltti.

Osmanlıspor 0 - 1 Fenerbahçe

SON 3 MAÇTA İYİ SAVUNMA
Sarı-lacivertli takım, geride kalan 3 haftada iyi savunmasıyla dikkati çekti. Süper Lig'de son 3 maçta kalesinde bir gol gören Fenerbahçe, bu 3 haftadaki tek golü de Galatasaray ile yaptığı derbi maçta yedi.

Haberin Devamı

ALPER İLK YERLİ GOLÜ ATTI
Bu sezon resmi maçlarda yabancı oyuncuların ayağından golleri atan Fenerbahçe'de, yerli futbolcular adına ilk golü Alper Potuk kaydetti.

Alper Potuk, 52. dakikada attığı golle takımının 1-0 kazanmasını sağladı. Ligde 10 ve Avrupa kupalarında 7 karşılaşmaya çıkan sarı-lacivert ekip, toplam 23 kez rakip fileleri havalandırdı. Osmanlıspor karşılaşmasına kadar 20 golü yabancı oyuncularının ayağından bulan "Sarı Kanaryalar"ın diğer 2 golünü rakip futbolcular kendi kalelerine attı. Alper Potuk'un golüyle uzun bir aradan sonra Fenerbahçe, yerli bir oyuncunun ayağından skor buldu.


Osmanlıspor 0 - 1 Fenerbahçe

Karşılaşmada 72 dakika sahada kalan Van Persie, 2 kez kaleyi yoklarken tek şutu kaleyi buldu.

Haberin Devamı

MARKOVIC DE SAKATLANDI
Son haftalarda sakatlık konusunda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de Sırp futbolcu Lazar Markovic de sakatlandı. Caner Erkin, Abdoulaye Ba ve Kadlec'in sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadığı Fenerbahçe'de Markovic, Osmanlıspor karşısında 26. dakikada sakatlanarak yerini Fernandao'ya bıraktı.

TOPUZ İLK KEZ ŞANS BULDU
Sarı-lacivertli ekipte bu sezon teknik direktör Vitor Pereira tarafından fazla tercih edilmeyen ancak sakat oyuncular nedeniyle kadroda şans bulan Mehmet Topuz, bu sezon ilk kez Osmanlıspor karşısında forma giydi.

Tecrübeli oyuncu, 88. dakikada Alper Potuk'un yerine oyuna dahil oldu.

Osmanlıspor 0 - 1 Fenerbahçe

Fenerbahçe Sportif Direktörü Terrenao karşılaşmayı tribünden takip etti.

Haberin Devamı

OSMANLISPOR KÖTÜ GİDİŞİ SÜRDÜRDÜ
Sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Osmanlıspor, son haftalardaki kötü gidişi sürdürdü. Ligdeki son galibiyetini 6. haftada sahasında Trabzonspor'u 3-1 yenerek alan Osmanlıspor, son 4 maçtan mağlup ayrıldı. 7. haftada deplasmanda Gaziantepspor'a 2-1 yenilen Ankara ekibi, bir sonraki hafta evinde Medipol Başakşehir'e 3-0'lık skorla boyun eğdi. Ankara derbisinde geçen hafta Gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup olan mor-sarılı ekip, 10. haftada Fenerbahçe karşısında da aynı skorla sahadan yenik ayrıldı.

Osmanlıspor 0 - 1 Fenerbahçe

Lazar Markovic'in sakatlanması sonrasında 29. dakikada bu oyuncunun yerine oyuna giren Fernandao, 3 kez kaleyi yoklarken bu şutlardan biri kaleyi buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!