Osmanlı arşivlerinde Yemen resepsiyonu

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı arşivlerinde Yemen resepsiyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2009 00:00

“Osmanlı Arşiv Belgelerinde Yemen” adlı kitap Swissotel’de düzenlenen bir resepsiyon ile tanıtıldı.

Yemen Büyükelçisi Noria Abdulla Al-Hamamı, Yemen Milli Arşivi Merkezi Başkanı Ahmet Ali Aburical ve Yemen İstanbul Fahri Konsolosu Muhammed Al Mashari ile birlikte Swissotel’de düzenlenen resepsiyonun ev sahipliğini yaptı. Noria Abdulla Al-Hamamı ve Ahmet Ali Aburical resepsiyon açılışında kısa bir konuşma yaptı.

Ortak noktalar

Noria Abdulla Al-Hamamı konuşmaya besmele ve konuklara Türkçe “hoşgeldiniz” diyerek başladı. Büyükelçi, “Türkiye ve Yemen arasında köklü ilişkiler var. Bu kitapta, Türkiye ve Yemen’in çok fazla ortak noktası olduğunun göstergesidir” diyerek ikili ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu işaret etti. Büyükelçi, “Kahve yemenden gelir” adlı türküde de olduğu gibi konuklarımıza hem kahve ikram edeceğiz hem de hazırladığımız çantaları hediye vereceğiz” dedi.

Tarihsel ilişkiler

Türkiye Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yusuf Sarınay da konuşmasında tarihsel ilişkilere dikkati çekerek, kitabın hazırlanışındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Düzenlenen resepsiyona çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç da katıldı. Arınç, hizmet ve emeklerinden dolayı Yemen Arşivleri Merkezi Başkanı Aburicala’a bir plaket verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!