Osmanlı ailesini topladı

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı ailesini topladı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 09, 2013 01:52

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün akşam Sultan Abdülmecid'in torunlarının da aralarında bulunduğu Osmanoğlu ailesinin İngiltere'de yaşayan mensupları ile Londra Büyükelçiliği ikametgahında verilen akşam yemeğinde bir araya geldi. Davutoğlu, Osmanoğlu ailesini Şeb-i Aruz törenlerine davet etti.

Haberin Devamı

YemeÄŸe, aralarında Sultan Abdülmecid'in torunlarından Osman Selahaddin, Mehmed Ziyaeddin ve Ömer Abdülmecid OsmanoÄŸlu'nun da bulunduÄŸu yaklaşık 20 aile mensubu katıldı. Â

Yemekte bir konuşma yapan Bakan Davutoğlu, bu buluşmanın çok özel ve tarihi bir nitelik taşıdığını, uzun yıllar yurtdışında yaşamakla birlikte kimliklerini ve Türkiye'ye bağlılıklarını kaybetmeyen Osmanoğlu ailesiyle bu vesileyle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Davutoğlu, bu buluşmanın çok daha önce yapılmasını arzu ettiğini, bundan sonra daha sık bir araya gelmeyi ümit ettiğini belirtti.

BULUÅžMADAN FOTOÄžRAFLAR

DAVUTOĞLU, ŞEB-İ ARUZ TÖRENLERİNE DAVET ETTİ

Yurtdışındaki Türkiye Büyükelçiliklerinin, her Türk vatandaşı için olduğu gibi Osmanoğlu ailesi mensuplarının da evi olduğunu ve Londra Büyükelçiliğinde bundan sonra da benzer etkinliklerde kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyulacağını ifade eden Bakan Davutoğlu, aile fertleri ile ayrıca önümüzdeki dönemde Türkiye'de de bir araya gelmeyi istediğini kaydetti. Davutoğlu, bu amaçla Osmanoğlu ailesi mensuplarını her yıl Aralık ayında Konya'da düzenlenen Şeb-i Aruz törenlerine davet etti.

Haberin Devamı

Osman Selahaddin Osmanoğlu da konuşmasında, Bakan Davutoğlu'na teşekkür ederek, yapılan bu jestin kendilerini çok duygulandırdığını, aile fertlerinin ilk defa bu kadar kalabalık şekilde bir araya geldiğini ve buna vesile olduğu için Ahmet Davutoğlu'na minnettar olduklarını söyledi.

Önümüzdeki dönemde de benzer şekilde Davutoğlu ile bir araya gelmeyi arzu ettiklerini belirten Osman Osmanoğlu, bu çerçevede Konya'nın yanı sıra Osmanoğlu ailesi için özel bir yeri olan İstanbul veya Bursa'da da buluşabileceklerini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!