Osmaniyeli eğitimciler Romanya'dan döndü

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyeli eğitimciler Romanyadan döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 16:32

Osmaniyeli eğitimciler Romanya'dan döndü

Haberin Devamı

OSMANİYE'de Figen Alhan İlkokulu tarafından yürütülen 'Dezavantajlı Öğrencilerde Erken Okul Terkinin Önlenmesi' başlıklı AB projesi kapsamında Romanya'da temaslarda bulunan eğitimci ekip kente döndü.
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen projenin Romanya bölümüne, Okul Müdürü Mehmet Geben, İngilizce öğretmeni Ünal Deniz ve sınıf öğretmenleri Yeliz Gök, Sevilay Erkul ile Mustafa Kemal Fırat'tan oluşan beş kişilik ekip katıldı. Kente dönüşte bir açıklama yapan Okul Müdürü Mehmet Geben, şunları söyledi:

"Romanya'daki bazı okulların derslerine katılarak, Romen yerel dili ile yapılan eğitim ve öğretimler hakkında gözlemler yaptık. Müfredatta yer alan dersler ve bu derslerin işlenişleri hakkında bilgiler edindik. Gittiğimiz okullarda da okula devam edemeyen dezavantajlı öğrencilerin olduğunu ve bunlara yönelik okul idaresinin yaptığı çalışmaların neler olduğunu öğrendik. Okul devamsızlığını önlemede, iş birliği yapılan kurum ve kuruluşların kimler olduğu ve ne tür girişimlerde bulunulduğu hususunda bilgi sahibi olduk. Sonuç olarak, gerek gözlemlerimizde gerekse derslerden sonra gerçekleştirdiğimiz toplantılarda projemizin amacına yönelik önemli bilgiler edindik."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(30.03.2016 FOTOĞRAFLI) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!