Osmaniye'de Muhtarlar Günü törenle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede Muhtarlar Günü törenle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 15:31

Osmaniye'de Muhtarlar Günü törenle kutlandı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Musa Şahin Bulvarı Devlet Bahçeli Meydanı'nda ki alanda tören düzenlendi.
Burada, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener ve muhtarlar tarafından, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunup istiklal marşı okudu.
Dernek Başkanı Özener, muhtarlık teşkilatının kuruluşunun 74'üncü yıl dönümünün kutlandığını belirterek, muhtarların devletle halk arasında köprü vazifesi yaptığını dile getirdi. Özener Türkiye'de 31 bin 963 mahalle, 18 bin 229 köy olmak üzere toplamda 50 bin 291 muhtarın görev yaptığını belirterek, "Bütün arkadaşlarımızın muhtarlar gününü kutluyor, çalışmalarında başarı diliyorum" dedi. Törenin ardından Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, muhtarlarla polisevinde bir araya geldi. Vali Coşkun, konuşmasında, muhtarlık teşkilatının demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturduğunu ifade etti.
Muhtarlığın yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini dile getiren Vali Coşkun şöyle devam etti:
"Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köylerde devletimizin bütün kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlarımız, halkımızın talep, istek ve problemlerini en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda halkımızın en yakın yardımcısıdır. Muhtarlarımız hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yapmaktasınız. Bunun bilincinde olduklarını, yapmış oldukları çalışmalarla yakından görüyoruz. Yürüttükleri görevin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan iyileştirmelerin aratarak devam etmesi devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin bir göstergesidir. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenli olarak muhtarlarımızı ağırlayıp, onların görüş ve isteklerini dinleyerek demokrasimizin en köklü kurumun temsilcilerine hak ettikleri değeri verdiğini müşahede etmekteyiz. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Halkımızın tercihi ile işbaşına gelen muhtarlarımız son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Devletin halkla en sıcak temas kurma noktası, devletin güler yüzü ve şefkat eridirler. Halkın yönetime katılmasının en önemli aracı, çalışmaları kolaylaştıran ve kamu hizmet sunumlarında, performansın arttırılmasında lokomotif görevi görmektedirler. İşte tüm bu işlevleri yerine getiren muhtarlarımız özetle demokrasinin ve sistemin vazgeçilmez yapı taşıdırlar. Muhtarlar gününüzü kutluyorum."
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise konuşmasında muhtarların devletin ilk kademesi olarak görev yaptığını kaydetti.
Halkın, muhtarları en yakınındaki devlet temsilcisi olarak gördüğünü dile getiren Kara, “Muhtarlarımız zorluklara rağmen halkın talep sorunlarını bire bir yaşamaktadırlar. Bizler de imkanlar dahilinde bu talepleri karşılamak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bütün muhtarlarımıza kolaylıklar diliyor, muhtarlar gününü kutluyorum" dedi.
Konuşmalardan sonra Muhtarlar Derneği tarafından Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Belediye Başkanı Kadir Kara’ya plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!