Osmaniye'de Diyabet Okulu 17'nci mezunlarını verdi

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede Diyabet Okulu 17nci mezunlarını verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2018 13:43

Osmaniye'de Diyabet Okulu 17'nci mezunlarını verdi

Haberin Devamı

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Devlet Hastanesi bünyesinde 2 yıldır faaliyet gösteren Diyabet Okulu 17'nci dönem mezunlarını verdi. 
Osmaniye Devlet Hastanesi bünyesinde iki yıldır hizmet veren Diyabet Okulu 17'inci dönüm mezunlarını verdi. Ağırlıklı olarak servislerde yatan diyabet ve polikliniklerde tedavi takibi yapılan hastaların katıldığı eğitimlere gönüllüler de katılım gösteriyor. 29 Haziran düzenlenen eğitim, Diyabet Okulu Sorumlusu İç Hastalıkları Dahiliye Uzmanı Dr. Adem Kıdık ve Diyabet Okulu eğitimcileri tarafından gerçekleştiriliyor.
Eğitimciler tarafından katılımcılara, diyabet hastalığı, diyabetin oluşum mekanizması, tıbbi beslenme tedavisi, diyabette insülin dışında kan şekerini düzenleyici ilaçlar, diyabetin akut komplikasyonları, diyabetin kronik komplikasyonları, diyabette fiziksel aktivite ve hareketler, diyabetle yaşam ve insülin tedavisi konularında bilgi verildi. Katılımcılara sağlıklı ara öğünler ikram edildiği belirtilirken, her ay düzenli olarak ayda bir kez gerçekleşen eğitimlere tüm vatandaşlar davet edildi. Diyabet Okulu eğitimlerine katılan hastalara, eğitim sonunda Diyabet Okulu diploması verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!