Osmaniye'de aşılama ve küpeleme çalışması

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede aşılama ve küpeleme çalışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 11:00

Osmaniye'de aşılama ve küpeleme çalışması

Haberin Devamı

OSMANİYE Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, il genelinde küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara yönelik aşılama, küpeleme ve güncelleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Müdür Sağlam yaptığı açıklamada, aşılama çalışmaları kapsamında il genelinde Sığırların Nodüler Ekzantemi (LSD) hastalığına karşı 56 bin 551 adet büyükbaş, İlkbahar Şap Aşılama kampanyası kapsamında 66 bin 605 adet büyükbaş, Sığır Brusellozu hastalığına karşı 3 bin 763 adet büyükbaş, Koyun Keçi Brusellozu hastalığına karşı 6 bin 492 adet küçükbaş ve Koyun Keçi Vebası hastalığına karşı 37 bin 207 adet küçükbaş hayvana  aşılaması yapıldığını kaydetti. Ayrıca bin 363 adet kedi ve köpeğin kuduz hastalığına karşı aşılandığını belirten Sağlam, 2017 yılı küpeleme çalışmaları kapsamında 18 bin 500 adet büyükbaş ve 70 bin adet küçükbaş hayvanın kayıt altına alındığını sözlerine ekledi.
Yönetmelik kapsamında 31 Aralık'a  kadar yetiştiricilere herhangi bir cezai işlem uygulanmadan işletmelerinde bulunan fazla hayvanların düşümünin yapılacağını aktaran Sağlam, "Ayrıca işletmelerde bir kereye mahsus olmak üzere küpesiz olan her yaştaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlara cezai işlem uygulanmadan küpeleme yapılıp kayıt altına alınacaktır. Yönetmelik kapsamında işletmelerde personellerimiz tarafından güncelleme çalışmaları devam etmektedir." dedi.

OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!