Osmaniye'de 800 kursiyere girişimcilik belgesi

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede 800 kursiyere girişimcilik belgesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2017 15:42

Osmaniye'de 800 kursiyere girişimcilik belgesi

Haberin Devamı

OSMANİYE Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Kursu sona erdi. 

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreninde kursu başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan, Osmaniye ve çevre illerden 800 girişimciye belgeleri verildi. Osmaniye Belediyesi, KOSGEP Osmaniye İl Müdürlüğü ve Osmaniye Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından istihdama yönelik ortak yürütülen proje kapsamında törene Belediye Başkanı Kadir Kara, Belediye Başkan Yardımcıları, KOSGEP Osmaniye İl Müdür Vekili Mustafa Kurt ve çok sayıda girişimci katıldı.
Sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, yerel yönetim olarak temel amaçlarının sadece rutin belediye hizmetleri değil şehrin sosyo-ekonomik kültürel olarak kalkınmasına katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Kâğıtta yazılı olanlar ile bunları hayata geçirebilmenin çok daha farklı ve çok daha önemli olduğuna değinen Başkan Kara, "Bu başarının iki ayağı var. Birincisi sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirebilmek için ilgili kurumların düzeyli bir ortaklık gerçekleştirmeleri gerekiyor. İkincisi de katılımcıların bu uygulamaların bu sosyal sorumluluk projelerinin kendilerine ne kazandıracağını çok iyi bilmeleri, algılamaları, anlamaları ve sonrasında elde etmiş oldukları bu belgelerle kendilerine yeni bir gelecek kurabilmeleri açısından karşılıklı olarak iki ayağın birbirini tamamlaması gerekiyor." dedi. Sertifikasını alan kursiyerler, ekonomik olarak zorluk çektiklerini belirterek, öncülük edip istihdam alanları yaratacak olan bu projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı Kadir Kara’ya ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler.
YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİ BAŞVURU
Osmaniye Belediyesi hizmet binasında verilen KOSGEP kurslarına yaklaşık 2 bin kişi başvuru yapıldı. 5 Aralık 2016 tarihinde başlayan KOSGEP kursları haftada 32 saat olmak üzere uygulamalı girişimcilik eğitimleri veriliyor. KOSGEP kurslarına katılmak isteyen girişimci adayları için Osmaniye Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde başvuruların alınmaya devam edildiği kaydedildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!