Osmaniye'de 4 sağlık merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede 4 sağlık merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 11:20

Osmaniye'de 4 sağlık merkezi açıldı

Haberin Devamı

OSMANİYE'de iki ayrı Aile Sağlığı Merkezi, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve Merkez 10 No'lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binaları, törenle hizmete açıldı. Sağlık merkezleri açılışı Vali Kerem Al tarafından yapıldı.
İlk olarak Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan yerleşkesinde bulunan 18 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. 120 metrekare alanda 2 poliklinik odası, 1 tıbbi müdahale odası, 1 aşı odası ve 1 emzirme odasından oluşan merkezde 2 aile hekimi ve 2 aile sağlığı personeli görev yapyacak. Merkezde 13 bin 750 nüfusa hizmet verilecek.
Açılışta konuşan Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu Osmaniye’de sağlık alanında yapılan yatırımlardan söz etti. Ak Parti'nin bir diğer milletvekili Suat Önal ise açılışı yapılan merkezin Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi için önemli bir ihtiyaç olduğunu kaydetti. Vali Kerem Al da merkezin hayırlı olmasını diledi.  
Vali Kerem Al ve protokol mensupları daha sonra Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan 19 No’lu Aile Sağlığı Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Merkezinin 2 aile hekimi ve 2 aile sağlığı personeli ile hizmet vereceği kaydedildi.
Program, Esenevler Mahallesi'ndeki Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve Şirinevler Mahallesi'nde hizmet verecek Merkez 10 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun açılışı ile  devam etti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!