Osmaniye'de 125 bin 79 öğrenci eğitime başladı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede 125 bin 79 öğrenci eğitime başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 13:06

Osmaniye'de 125 bin 79 öğrenci eğitime başladı

Haberin Devamı

 


OSMANİYE'de 582 okulda  125 bin 79 öğrenci ile 2017  - 2018 eğitim öğretim yılı başladı.
Salih Bahçeli İlkokulu'nda düzenlenen İlköğretim kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine, dördüncü sınıf öğrencileri tarafından "Okulumuza hoş geldiniz" çiçeği verilmesiyle devam etti.
Halkoyunları gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, eğitimi iki ayaklı olarak düşündüklerini belirterek şöyle konuştu:
"Birinci ayağı, bir kültür  aktarımı ve sosyalleşme süreci. Bu ayakta biz gelecekte yeni medeniyet inşa edecek olan tarihini, köklerini geçmişini maddi ve manevi değerlerini bilen, kendisinin kim olduğunu bilen, taşıdığı misyonun farkında olan sorgulayan her şeyi beyin süzgecinden geçiren ve kendi kararını bireysel olarak verebilen sağlıklı bir ruh yapısına sahip nesiller yetiştirmek istiyoruz. İkinci aşamada ise gelişen dünyada bilimin, teknolojinin bu kadar ileri olduğu, teknolojik gelişmelerin güç olduğu ve güç olanın yönettiği bu dünyada kendi nesillerimizi kendi evlatlarımızı çağının, çağdaşlarının donanımlarıyla en iyi şekilde donatarak dünyaya teknolojik, bilimsel, sosyal ve fikirsel alanda yeni bir şeyler katabilen nesiller yetiştirmek istiyoruz."
Konuşmaların ardından Vali Ömer Faruk Coşkun, Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Dr. Suat Önal, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bukan ve diğer protokol üyeleri sınıflara girerek, öğrencilerin eğitim öğretim yılını kutlayıp okul kitaplarını dağıttılar.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!