Osmaniye, Yaşar Kemal Festivali'ne hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye, Yaşar Kemal Festivaline hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 15:23

Osmaniye, Yaşar Kemal Festivali'ne hazırlanıyor

Haberin Devamı

OSMANİYE'de düzenlenmesi planlanan, Yaşar Kemal Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali için hazırlıklara başlandı. 
2017 yılı Nisan ayında gerçekleştirilecek festival öncesi çeşitli kurum temsilcilerinin katılımı ile düzenleme komitesi oluşturuldu. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde (OKÜ) yapılan toplantıda komite görev bölümü yaptı.
Yapımcı Arif Keskiner başkanlığında, Osmaniye Kadın Platformu Derneği Başkanı Ebru Aksoy ile Keskiner Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Aziz Mehmet Keskiner'in organize ettiği çalışmaya OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Azizoğlu, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Kültür ve Turizm İl Müdürü Garip Yıl, DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, Osmaniye Musiki Derneği Başkanı Ethem Argun ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak katıldı.
Her ilkbaharda, planlanan festivalde Yaşar Kemal'in köyü Hemite'de uçurtma şenliği,  çocuklar arasında resim yarışması, fotoğraf sergisi, sinema ve edebiyat dünyasından isimlerin katılımıyla film gösterimi, Yaşar Kemal Edebiyatında Çocuk ve Yaşar Kemal Araştırma Enstitüsü Kurulması konulu paneller ve müzik etkinlikleri yer alacak.
Etkinliklerle ilgili 'yasarkemalplatformu.org' adlı web sayfası da açıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!