Osman Kermen...

TÜRK sporuna, özellikle tenisimize büyük katkıları olan Osman Kermen hocamızı kaybettik.

Haberin Devamı

Bir asra yaklaşan yaşamı boyunca son yıllarına kadar Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulunda tenis bölümünü yöneten Kermen Hoca, bugün kortlarımızda başarı ile çocuklarımızı eğiten, tenisi seven onlarca antrenörü yetiştirdi. Bu, Osman Kermen hocamızın sportif kişiliğinin bir yüzü. Diğer yüzü ise yine başarılarla dolu.

Çok yönlü spor adamıydı

Ülkede ilk basketbol oynayan gençlerden biri olmuş; kitaba göre tenis stiline sahip bir tenisçi, ayrıca basketbol ve tenis milli takımlarımızın başında bulunmuş. Esas mesleği kimya mühendisliliği olmasına rağmen bir ilki daha başarmış. İlk günlük spor gazetesini çıkarmış. Ziya Işıküstün ile birlikte ilk tenis dergisini de çıkaran o.
Kermen, düşüncelerini sonuna kadar savunan, inatçı, kavgacı, zamanı gelince de küfür eden dinamit gibi bir karaktere sahip idi. Ve her zaman bilhassa ruhunun genç kalmasını sağlayan gençler ile kurduğu arkadaşça muhabbetleri unutulmazdı. Osman Ağabeyimizin renkli kişiliğini böyle birkaç satırla anlatmak mümkün değil. Başarılı kariyerinde onu her zaman destekleyen eşi Gönül Teyzemizin ve spor camiamızın başı sağ olsun.

Yazarın Tüm Yazıları