Osman Genç :Türkiye daha etkin yönetim modeline kavuşacak

Güncelleme Tarihi:

Osman Genç :Türkiye daha etkin yönetim modeline kavuşacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 17:06

Osman Genç :Türkiye daha etkin yönetim modeline kavuşacak

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - YENİ Anayasa değişikliğini değerlendiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gelişen ve büyüyen Türkiye'nin günümüz şartlarına daha uygun bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile Türkiye'nin daha etkin bir yönetim modeline kavuşacağını söyledi.

Canik Belediyesi'nde her hafta yapılan Müdürler Toplantısı bu hafta başında da Başkan Osman Genç idaresinde gerçekleşti. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin katıldığı toplantıda geçen hafta yapılan ve bu hafta yapılacak çalışmaların görüşülürken, Başkan Osman Genç, yeni anayasa görüşmelerini değerlendirdi. Başkan Genç, yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile Türkiye'nin daha etkin bir yönetim modeline kavuşacağını söyledi.



'TARİHİ ÖNEME SAHİP DÖNÜŞÜM'



Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin 1. tur oylamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Genç, "TBMM'deki anayasa görüşmelerinde birinci tur görüşmeleri sona erdi. İnanıyorum ki ikinci tur görüşmeleri de sorunsuz tamamlanacak ve yeni anayasa değişikliği milletimizin önüne gidecek. Aziz milletimizin referandumda yeni anayasaya evet diyeceğine yürekten inanıyorum. Bu ülkemiz ve milletimiz için tarihi öneme sahip bir dönüşümdür" dedi.



'YENİ ANAYASAYA EVET'



Gelişen, büyüyen Türkiye'nin günümüz şartlarına daha uygun bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Genç, "10 Ağustos 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimizin oylarıyla cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Türkiye yeni bir döneme girdi. Siyasi istikrar, güçlü ve etkin yasama denetimi için Milli Anayasaya milletimizin ve bizim cevabımız evettir. Yeni anayasa ile daha güçlü bir Türkiye milletimizi bekliyor" diye konuştu.

'ÜLKENİN BEKASI İLE İLGİLİ'



Yeni anayasa ile Türkiye'nin ve milletin geleceğe doğru daha sağlam adımlar atacağına vurgu yapan Başkan Genç, "Şu anda Türkiye yeni bir dönüm noktasında ve yeni Anayasa ile Cumhurbaşkanlığı Sistemi, ülkemizin ve milletimizin bekası ile ilgili bir durumdur. Güçlü liderli, tek başına iktidar sürmelidir. Bu noktada yeni Anayasa değişikliği, Meclisimizin ardından milletimizden de onay alacaktır. Bu dönüşümle birlikte, ekonomisiyle, reformlarıyla şahlanan Türkiye daha da güçlenecek. Anaya değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi, ülkemizi adeta füze gibi daha ileriye fırlatacaktır" ifadelerini kullandı.



Başkan Genç, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin bir rejim değişikliği olmadığına da dikkat çekti.



FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!