Osman Çakmak: Kardeşi kardeşe vurdurmayın

Güncelleme Tarihi:

Osman Çakmak: Kardeşi kardeşe vurdurmayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 01:38

Şırnak’ın Besta Vadisi’nde terör örgütü PKK’nın mayınlı tuzağında sol bacağını kaybeden ancak hayata küsmeyen ve çocukken oynadığı futbolu engelli olduktan sonra da bırakmayan Ampute Milli Takım golcüsü Osman Çakmak, umut dolu mesajlar verdi. Mehmetçik Vakfı’nın bu yılki tanıtım yüzü olan gazi Osman Çakmak, “Ben içimdeki çocuğu hiçbir zaman kaybetmedim. Siz de kaybetmeyin, hepimiz kardeşiz. Lütfen dış güçlere kapılıp da kardeşi kardeşe vurdurmayın” dedi.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi Futbol Takımı kaptanı ve Ampute Milli Takım golcüsü gazi Osman Çakmak, Mehmetçik Vakfı’nın bu yıl ki tanıtım yüzü oldu. Askere gidene kadar yeşil sahalarda top koşturan Çakmak’ın ‘İçinizdeki çocuğu kaybetmeyin’ mesajlı tanıtım filmi izleyene duygulu anlar yaşatırken umudu kaybetmemeyi aşılıyor.
Çakmak, 1977’de Tokat Zile’nin Narlıkışla köyünde doğuyor. 6 çocuklu çiftçi ailenin tekne kazıntısı, ilkokulu bitirince aileye maddi destek sağlamak için İstanbul’da çalışan iki ağabeyinin yanına okumaya gidiyor. Ağabeylerinin karşı çıkmasına rağmen Arnavut ustasının desteğiyle, o dönem süper ligde oynayan Zeytinburnuspor’un seçmelerine katılıyor. O seçmeler profesyonel futbol hayatının da ilk adımı oluyor. Bir yandan marangozhanede çalışan Çakmak diğer yandan Yenidoğan Güneşspor’da kendini göstermeye çalışıyor. 16 yaşında iki ağabeyi de askere gidince, hem onlara hem eve bakmak ona düşüyor. Daha fazla para kazanmak umuduyla Rusya’ya gidiyor. Dönüşte ‘elinden tutan olmayınca’ futbol hayatına kaldığı yerden devam ediyor. Ardından vatani görev kapısını çalıyor ve Şırnak’ta göreve gidiyor. Şenova’da hayatını değiştiren mayın patlamasıyla bacağını kaybediyor.

Haberin Devamı

Osman Çakmak: Kardeşi kardeşe vurdurmayın

Zile’de kendisiyle benzer kaderleri yaşayanların acılarını hafifletmek ve dayanışmalarını sağlamak için Zile Şehit Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği’ni kuruyor. 2008’de rehabilitasyon merkezinde merkez başkanı Faruk Apaydın’ın “Osman eskiden futbolcuymuşsun, neden ampute futbol oynamıyorsun. Milli takıma seçilir ay yıldızlı bayrağı temsil edersin” deyince TSK Rehabilitasyon Merkezi Spor Kulübü’nde oynamaya başlıyor. Bir sene sonra milli takıma seçiliyor. Çakmak 2014’te Polonya’da Avrupa birincisi olan takımının kaptanı olarak kupayı kaldırıyor. Çakmak, içinden geçtiğimiz süreç için ise şu mesajı veriyor:
“Ben içimdeki çocuğu hiçbir zaman kaybetmedim. Annemin dediği gibi vatanın vatan olabilmesi için şehit de gazi de vereceğiz ama lütfen dış güçlere kapılıp da kardeşi kardeşe vurdurmayın. Hepimiz kardeşiz. Birçok ülke gezdim; ülkem gibisi yok. Ülkesini seven böyle bir halk görmedim. Sizler de benim gibi içinizdeki çocuğu kaybetmeyin.”

Haberin Devamı

Osman Çakmak: Kardeşi kardeşe vurdurmayın


Bacağını Besta’da bıraktı


Osman Çakmak, vatani görev kapısını çalınca önce Manisa Doğukışla ardından Şırnak Besta Vadisi’nde piyade komando oluyor. Kuzey Irak dahil birçok operasyona katılan Çakmak, bir sabah 05.00 sıralarında Şırnak-Şenova yol emniyetini alma görevi sırasında mevzilere döşenen mayına basıyor. Çakmak, bu patlamada sol bacağını kaybediyor: “Sol bacağımı diz altından kaybetmiştim. Şırnak Devlet Hastanesi’nde uyandığımda doktora ilk söylediğim ‘Ayağımı kesme ben top oynamak istiyorum’ oldu. ‘Bak; annem bana çok düşkündür; kabullenemez, karşısına ayaksız çıkamam’ derken uyumuşum. Uyandığımda ayağım yoktu. Diyarbakır, oradan Ankara GATA... Anneme o zamana kadar ayağımın kesik olduğunu söylememiştim, komutanlarıma da ‘Ayağım takılana kadar annemin haberi olmasın’ dedim. Ama bir şekilde öğrenmiş. GATA’ya geldiğinde feryat koptu. Sonra da ‘Bununla geçmiş olsun, vatanın vatan olabilmesi için bu ülkede hem şehit hem gazi olacak’ dedi. Ondan sonra bana daha bir güç geldi. Üç ay sonra protez takıldı ve yürümeye başladım.”

Haberin Devamı


GELİRİ BAĞIŞLARDAN

Mehmetçik Vakfı 33 yıldır şehit ve gazi asker ailelerinin yanında olmaya çalışıyor. Mehmetçik Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Emekli Tuğgeneral Osman Aydoğan, kuruluşundan bu yana 16 bin 604 asker veya ailesine destek sağlayan kuruluşun gelirlerinin üçte birini bağışların oluşturduğunu söyledi.

Osman Çakmak: Kardeşi kardeşe vurdurmayın
Mehmetçik Vakfı'na bağış yağdı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!