Oslo karmaşası

Güncelleme Tarihi:

Oslo karmaşası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 13:59

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Oslo belgelerini gördüm" cümlesi, AK Parti ile CHP'yi karşı karşıya getirdi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'ye en sert çıkışı yapan isim oldu. 

Çelik, dün yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu derhal belgeleri açıklamaya davet ederek, "Oslo belgeleri neymiş? Altında kimin imzası varmış?" sorularını gündeme getirdi.

Çelik, şöyle konuştu;
"Ben Oslo belgelerini gördüm, hükümet eziliyor diyen birisinin ilk yapması gereken çıkmalı kamuoyunun önünde ’Bakın dönemin Başbakanı'nın imzası var, bu belgelerle şu sözler verilmiş’ demesi gerekir. Bunu ispat ettiği takdirde, hükümet ve altında imzası olanlar gereğini yapmalıdır. Ama bunu ispat edemiyorsa, bu kadar sorumluluk gerektiren bir itirafı ispat edemiyorsa da istifa etmelidir. Bunlar büyük meselelerdir. Türkiye 30 yıldır bu işlerle uğraşıyor. Her şeyi doğru yaptık da demiyoruz, yanlış yaptığımız işi de düzeltiriz. Ama bir tavizi verdiğimiz iddia ediliyorsa, açık çağrıda bulunuyoruz. Hemen bir saat, iki saat içinde bu belgeler nelermiş, altında kimin imzası varmış. Bunu açıklasınlar, biz gereğini yaparız. Bu kadar büyük iddiaların arkasından bir ispat söz konusu değilse de bu iddiaları öne süren kişilerin ne yapması gerektiğini vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz."

Haberin Devamı

EFKAN ALA: OSLO'DA ANLAŞMIŞTIK...

Ancak aynı konuda, AK Parti'nin önemli isimlerinden Efkan Ala'nın da yaklaşık bir yıl önce bir açıklama yaparak, Oslo'da bir mutabakata varıldığını kabul ettiği ortaya çıktı.

Ala'nın, "Oslo'da anlaşmıştık. Oslo'yu PKK bozdu" ifadesini kullandığını Yeni Şafak Ankara Temsilcisi ve köşe Yazarı Abdülkadir Selvi tarafından kamuoyuna taşınmıştı. 

Selvi, 3 Kasım 2014 tarihli köşe yazısında, AK Parti'nin Afyon kampından izlenimleri anlatırken, şu ifadeyi kullanmıştı:
"Diyarbakır Valiliği döneminde tek başına çözümün simgesi haline gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, sürecin karşı karşıya olduğu zorlukları net bir şekilde ortaya koydu. Efkan Ala"nın tespitleri çözüm karşıtlığı değil. Tam tersine çözüm sürecine en büyük katkısı olan bir kaç ismi sayın derseniz Efkan Ala ilk sıralarda gelir. Ama romantik bir çözümcülükle olmuyor bu işler. Gerçekçi olmakta yarar var.Efkan Ala ayrıca bir tespitte bulunuyor ki bence çok önemli bir tespit. "Sorun PKK"dan kaynaklanıyor. Oslo"da anlaşmıştık. Oslo"yu PKK bozdu." Efkan Ala, "Kamu otoritesini sağlamakta kararlıyız" diye bitiriyor sözlerini."

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ? 

Oslo polemiği, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ile başlamıştı .Kılıçdaroğlu, "Oslo’da da İmralı’da da vaatlerde bulundular. Niye tutanakları açıklayamıyorlar? Kandil ’bize söz verdiniz açıklayın diyor. Açıklasınlar hangi sözleri verdiklerini. Benim gördüğüm bazı belgeler var. Bu kadarını söyleyeyim. Bazı taahhütler var, halka bunları açıklayamıyorlar ve onların altında eziliyorlar" demişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!