OSKİ'nin Ünye'de çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

OSKİnin Ünyede çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 16:57

Haberin Devamı

ORDU (AA) - OSKİ Genel Müdürlüğü, Gürecülü Mahallesi'nde 60 yıldır yaşanan içme suyu sorununu çözüyor.

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan ve içme suyu ihtiyaçlarını kendi açtıkları kuyulardan ve farklı kaynaklardan karşılayan Gürecülü Mahallesi'nde içme suyu altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Dağınık coğrafyada bulunan mahallede 100 haneye temiz ve yeterli içme suyu sağlamak amacıyla iş makinelerinin yanı sıra hilti ve delici ekipmanların da kullanıldığını belirten Yürük, "Mahalledeki çalışmalarda toplam 2 bin 100 m olacak şebeke hattının şimdiye kadar bin 600 metresi döşendi" dedi.

Yürük, OSKİ teknik ekiplerinin mahalleye içme suyu ulaştırılmasında alternatif yöntem ve sistemler kullandığını da ifade ederek, "Şebeke hattı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Ünye İçme Suyu Arıtma Tesisinden Yazkonağı Mahallesi içme suyu deposuna iletilen hatta bağlantı yapılarak Gürecülü Mahallesi’nin temiz ve yeterli içme suyuna kavuşması sağlanacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gürecülü Mahalle Muhtarı Mustafa Karaman, 60 yıldır yaşadıkları içme suyu sorunlarının OSKİ tarafından çözüldüğünü ifade ederek, mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!