Doodle tasarımı olan Oskar Fischinger kimdir? Oskar Fischinger'in mesleği ne?

Güncelleme Tarihi:

Doodle tasarımı olan Oskar Fischinger kimdir Oskar Fischingerin mesleği ne
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 00:23

Bugün Oskar Fischinger'ın doğum günü... Önemli günlere ve tarihe damga vurmuş kişilere yaptığı doodle'lar ile dikkat çeken arama motoru Google, bu sabah kullanıcılarına Oskar Fischinger'ın doğum yıl dönümünü hatırlattı. Renkli ve eğlenceli görsellerle hazırlanan interaktif doodle sonrası ''Oskar Fischinger kimdir?' cevabı en çok merak edilen sorulardan bir tanesi oldu.

Haberin Devamı

Oskar Fischinger, özel günleri ve isimlerin doğum, ölüm yıllarını atlamayan arama motoru Google tarafından doodle yapıldı. Animasyon alanında güzel işler sergilemek isteyen Oskar Fischinger, bu konuda her türlü gayreti ortaya koymuştur. Tek amacı çalışmalarının daha da ileri safhalara gitmesi olan animatör, farklı malzemeleri bir araya getirerek yeni keşifler gerçekleştirmiştir. Peki, Oskar Fischinger kimdir? İşte, tarihe damga vuran isim hakkında detaylı bilgiler

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google bu sefer karşımıza oldukça farklı bir doodle'la çıktı. Yılın en önemli günlerini takip edip onları renkli bir şekilde karşımıza çıkartan Google, bu sefer de karşımıza oldukça eğlenceli bir müzikal yapıyla çıktı. Peki, Oskar Fischinger kimdir? İşte hayatı.

Haberin Devamı

OSKAR FİSCHİNGER KİMDİR?

Oskar Wilhelm Fischinger (22 Haziran 1900 - 31 Ocak 1967), bilgisayar grafikleri ve müzik videolarından çok on yıllar önce soyut bir müzikal animasyon oluşturmak için dikkat çeken bir Alman-Amerikan soyut animatör , film yapımcısı ve ressamdı . Fritz Lang'ın 1929 yılında Kadın Fısıldamı adlı ilk filmi olan Kadın In The Moon'da özel efektler hazırladı . Birçokları müzelerde, galerilerde ve koleksiyonlarda bulunan 50'nin üzerinde kısa film hazırladı ve yaklaşık 800 tuval boyadı. Film çalışmalarının arasında , ABD Kongre Kütüphanesi Ulusal Film Sicili'nde listelenen 1 No.lu Hareket Boyama (1947) vardır.

Fischinger, sahipleri savaşa hazırlanana kadar okulu bitirdikten sonra bir organ yapım firmasına çırak katıldı. Ertesi yıl görevine çağırılıncaya kadar mimarlık ofisinde taslak olarak çalıştı. Ancak, çok 'sağlıksız' olduğu için savaş görevinden uzaklaştırılmıştı. Savaştan sonra Fischinger ailesi batıdan Frankfurt'a geçti . Orada Fischinger bir ticaret okuluna gitti ve sonunda bir mühendis diploması almak için bir çırak olarak çalıştı.

ERKEN MESLEK

Fischinger Frankfurt'ta tiyatro eleştirmeni Bernhard Diebold ile tanıştı . 1921 yılında Fischinger , soyut filmin öncüsü Walter Ruttmann'ın eserine ve şahsına tanıtıldı . Ruttmann'ın eserlerinden esinlenen Fischinger, renkli sıvılar ve balmumu ve kil gibi üç boyutlu modelleme malzemeleri ile denemeye başladı. Bir film makinesinin deklanşörüyle dikey bir dilimleyiciyi senkronize eden "Wax Dilimleme Makinesi" ni keşfetti ve ilerleyen kesitlerin bir kalıplanmış mum ve kil aracılığıyla etkin bir şekilde görüntülenmesini sağladı. Fischinger, Ruttmann'a ilgisini çeken makinasını yazdı. Münih'e taşınan Fischinger, balmumu dilimleme makinesini Ruttmann'a lisansladı; Ruttmann, bunu Lotte Reiniger'in " S Prens Achmed filmi. Fischinger bu süre boyunca makineyi kullanarak kendi soyut testlerini çekti. Bunların bazıları bugün Wax Experiments (Wax Deneyleri) başlığı altında dağıtılıyor .

Haberin Devamı

1924'te Fischinger, Amerikalı girişimci Louis Seel tarafından, olgun seyircilere yönelen hicivli çizgi filmler üretmek üzere kiralanmıştır. Ayrıca, birden fazla projeksiyon aleti de dahil olmak üzere yeni ve farklı teknikler denemek suretiyle soyut filmler ve kendi testlerini yaptı. "1926 ve 1927 yılında Fischinger kendi çoklu projektör filmi çeşitli fon müziği ile gösterir seslendirdi. Bu gösterileri başlıklı edildi FIEBER ( Ateş ), Vakum , Macht ( Güç sonrası) ve, R-1 ein Formspiel ". 2012'de Almanya'da ilk kez 1926'da sergilenen çok sayıda ekranlı "Raumlichtkunst" etkinliği,

Mali zorluklarla karşı karşıya kalan Fischinger, ailesinden ve ev sahibinden ödünç aldı. Nihayet, fatura koleksiyonerinden kaçmak için Fischinger, gizlice Haziran 1927'de Berlin için Münih'ten Münih'e gitme kararı aldı. Sadece temel ekipmanını alarak, kırdan 350 kilometre yürüdü ve on yıllar sonra çıkardığı tek kare çekimden sonra Walking from Münih'ten Berlin'e

BAKMADAN GEÇME!