Ösen: Yatırım yaptıkça orgazm oluyorum

Hürriyet Haber
14.04.2004 - 00:00 | Son Güncelleme: 14.04.2004 - 00:01

İzmir Gelirler Vergisi rekortmeni CMS Grubu’nun Başkanı Tonguç Ösen, ‘Sanayicilik, yatırım yapmak bir alışkanlıktır, orgazm gibi bir zevk alırsınız. Hedefim kapasiteyi 4 milyon janta çıkarmak’ dedi.İZMİR’de Gelir Vergisi rekortmenleri sıralamasında zirveyi iki yıldır kaptırmayan jant devi CMS Grubu Başkanı Tonguç Ösen, rekortmen olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 67 yaşında işinin başında olan Ösen, 115 milyon dolar cirosu olan jant devi CMS’yi yatırımlarla daha da büyütmek için çalıştıklarını söyledi. Ösen, ‘Sanayicilik, yatırım yapmak bir alışkanlıktır, orgazm gibi bir zevk alırsınız’ dedi.Ösen, 2001’de 517 milyar lira vergi ile ikinci olurken 2002’de 2 trilyon 973 milyar lira ile birinci ve 2003 rekortmenler listesinde de 1 trilyon 425 milyar lira vergi ile yine birinci sırada yeraldı. Kayıtdışı ekonominin, vergi kaçaklarının tartışıldığı bir dönemde asla ödediği yüksek vergiden hayıflanmadığını, üzülmediğini, aksine gurur duyduğunu belirten Ösen, ‘Bu memleket bizim ve bizim ödediğimiz vergilerle ayakta kalacak’ dedi. Ösen, 67 yaşında olmasına karşın emekliliği kesinlikle düşünmediğini söyledi. İki oğlunu şirketleri yönetebilecek şekilde yetiştirdiğini ve oğullarının önemli görevler üstlendiğini kaydeden Ösen, ‘ Sabah 08.00’den, akşam 20.00’ye çalışıyorum. Elbette oğullarıma işi devredeceğim bir gün ama bu 6 ay sonra mı 6 yıl sonra mı olur bilemem. Rekortmenliğin tadını da aldım kolay kolay bırakmam artık. ‘Beni seneye yine rekortmen yap’ diye Allah’a dua ediyorum’ dedi.YATIRIMLARA DEVAMCMS’nin Türkiye’nin en büyük alüminyum jant üreticisi olduğunu, Avrupa’da ise ilk 10 üretici arasında yer aldıklarını kaydeden Ösen, geçtiğimiz yıl 115 milyon dolar ciro yaparken, 70 milyon dolar da ihracat yaptıklarını söyledi. Bu yıl otomotiv dünyasının bütün devleri için jant ürettiklerini kaydeden Ösen, üç yıl önce 500 bin olan jant üretimlerini beşe katlayarak 2.5 milyon adete çıkardıklarını söyledi.
Etiketler:

    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı