Oscar'a tokat gibi kapak

Güncelleme Tarihi:

Oscara tokat gibi kapak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 09:44

Son iki yıldır Oscar adayları içinde siyahi adaylar yer almıyor. Tepkiye neden olan bu ırkçılığa karşı Oscar kazanan bazı oyuncular aynı karede yer alarak bu durumu protesto etti.

Haberin Devamı

Farklı etnik kökenlerden gelen dünyaca ünlü film yıldızları, İngiliz magazin dergisi Vanity Fair'in kapağında buluştu. Bu kapağı özel kılan ise, Oscar ödüllü kadın oyuncularından oluşması.

Kapakta, yer alan isimlerin ortak mesajı, Oscar ödül törenlerinde hep aynı kişilerin ve özellikle beyaz oyuncuların ödül almasına karşı tepki... Farklı etnik kökenlerden gelen kadınları bir araya getiren derginin çekimleri, ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz tarafından gerçekleştirildi.

 

Oscara tokat gibi kapak

 

Bu yılki En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü adayları Cate Blanchett, Jennifer Lawrence, Brie Larson, Charlotte Rampling ve Saoirse Ronan gibi isimler, yeni ve genç oyunların önünün açılması ve en önemlisi de onlara destek olmak için bu projede yer alıyor.

Haberin Devamı

Kapakta yer alan isimlerin hepsi siyah giyindi.

Geçtiğimiz günlerde Will Smith ve eşi Jada Pinkett Smith ile Spike Lee, Oscar'ı boykot ettiklerini ve bu seneki törene katılmayacaklarını açıklamışlardı. 

 

Oscara tokat gibi kapak

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!