Oscar'a ayıp ettiler

Güncelleme Tarihi:

Oscara ayıp ettiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2006 00:00

Takım arkadaşlarının bile dışladığı Kolombiyalı kaleciye en anlamlı destek, F.Bahçe’nin ve A Milli Takımımız’ın tecrübeli file bekçisinden geldi. Rüştü’nün sözleri, kaleci dayanışmasının güzel bir örneği olarak vitrine çıktı.

BİR takım içerisinde en zor görev kalecilerindir. Onlar, yeşil sahaların yalnız adamlarıdır. Sorumlulukları ağırdır. Birçok maçta önemli kurtarışlar yaparlar, göze görülmez; en ufak bir hatada yerin dibine sokulurlar. Tıpkı Beşiktaş’ın dünyaca ünlü file bekçisi Oscar Cordoba’da olduğu gibi.

Siyah beyazlı takımın 100. yılda kazandığı şampiyonlukta, kurtarışlarıyla büyük pay sahibi olan Kolombiyalı file bekçisi, çok değil daha dört gün öncesine kadar baştacıydı. Pazar akşamı oynanan G.Saray derbisinde yediği talihsiz bir gol, tüm emeklerini alıp götürdü.

En anlamlı destek rakipten

İşin üzücü tarafı, onu eleştirip, dışlayanların başında takım arkadaşları vardı. Yaptığı basın toplantısıyla eleştirilere yanıt verip, Beşiktaş’tan ayrıldığını açıklayan Cordoba’ya en anlamlı destek, ezeli rakip F.Bahçe’nin Türk Milli Takımı’nın da formasını giyen tecrübeli kalecisi Rüştü’den geldi.

"Cordobaya ayıp ettiler" diyen Rüştü Reçber, şöyle devam etti: "Oscar’ı iyi tanırım. Ona haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Her kalecinin bu tip golleri yediği dönemler olmuştur. Golün ne zaman geleceğini kimse bilemez.

Üç yıllık emek sözkonusu

Birinci saniyeden son saniyeye kadar her şey olabilir. Önemli olan insanların düşüncesidir. Ben de böyle goller yedim, çok eleştiriler aldım. Bir insanı bu kadar kolay karalamak kolay mı?"

Rüştü Reçber,
şampiyonluk yarışında son haftanın da önemine dikkat çekerek, "Denizli’ye galibiyet için gideceğiz. Rakibimizin durumu da kritik ama bizim üç yıllık emeğimiz söz konusu. Taraftarımıza üçüncü şampiyonluğu armağan etmek istiyoruz. Sinirlerimize hakim olarak, sakin bir futbol sergileyeceğiz. Buraya kadar getirdiğimiz maratonu mutlu son ile tamamlayacağız" mesajını verdi.

OSCAR Cordoba için, "Türkiye’ye gelmiş geçmiş en iyi yabancı kalecilerden birisidir" değerlendirmesini yapan Rüştü Reçber, "Oscar, burada çok güzel günler geçirdi. Çok başarılı maçlar çıkardı. Avrupa’nın çok önemli kulüplerinden teklifler almasına rağmen Beşiktaş’a olan sevgisi nedeniyle burada kalmayı tercih etti. Onu lekeleyerek, Türk futboluna da zarar veririz" dedi.

Belgeniz var mı?

Oscar Cordoba
’nın bu koşullar altında Türkiye’den ayrılması durumunda yurt dışandan ülkemize gelecek oyuncular için kötü bir örnek olacağını da ifade eden Rüştü Reçber, şöyle devam etti: "Kasıtlı yorumlarla insanları karalamak hiçkimseye bir şey kazandırmaz. Bir takım iddiaları ortaya sürmek için belgelemek gerekiyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!