Mahershala Ali Oscar kazanan ilk müslüman oldu - Mahershala Ali kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Mahershala Ali Oscar kazanan ilk müslüman oldu - Mahershala Ali kimdir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 10:10

Mahershala Ali , 89. Oscar ödüllerine damga vuran isimlerden biri oldu. Moonlight (Ay Işığı) filminde canlandırdığı Juan karakteriyle eleştirmenlerden tam not alan Mahershala Ali, ilk kez Oscar kazanan Müslüman olarak tarihe geçti. Peki, Oscar kazanan ilk müslüman Mahershala Ali kimdir, kaç yaşında ?

Haberin Devamı

Mahershala Ali, 2017 Oscar Ödülleri’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülünü alan isim oldu. Amerikalı oyuncu,ilk kez Oscar kazanan Müslüman olarak tarihe geçti. Peki, Moonlight (Ay Işığı) filminde canlandırdığı Juan karakteriyle eleştirmenlerden tam not alan Mahershala Ali kimdir, kaç yaşında? İşte, Oscar kazanan ilk Müslüman ‘Mahershala Ali’ hakkında merak edilenler.

Asıl adı Mahershalalhashbaz Gilmore olan oyuncu,16 Şubat 1974’te doğdu. Amerikan asıllı oyuncu sonradan müslümanlığı seçmiştir. Din değiştirmesi nedeniyle annesi ile büyük anlaşmazlığa düşen oyuncu, müslüman olduktan sonra ismini Mahershala Ali olarak değiştirmiştir. Amatus Sami-Karim ile evlidir. Kedisinin adını ünlü müzisyene ithafen ve aynı zamanda Kur'an'da adı geçen Nas koymuştur. 24 Şubat 2017 tarihinde eşi, Bari Najma adını verdikleri bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Amatus Sami-Karim ile evlidir. Kedisinin adını ünlü müzisyene ithafen ve aynı zamanda Kur'an'da adı geçen Nas koymuştur. 24 Şubat 2017 tarihinde eşi, Bari Najma adını verdikleri bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 2016'da Juan karakterini canlandırdığı Ay Işığı filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Küre'ye aday olmuş, SAG Ödülünün ve Eleştirmenlerin Seçimi Ödülünün ise sahibi olmuştur. 89. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

BAKMADAN GEÇME!