Oscar’ın en güçlü ismi Artist gösterimde

Ata Demirer’in tek kişilik şova dönüştürdüğü Berlin Kaplanı gülmek isteyenler için sinemalarda.

Haberin Devamı

Merakla beklenen, Guillermo del Toro destekli Karanlıktan Korkma hayal kırıklığı yaratan bir korku filmi. Haftanın en iyisi ise Oscar yarışının en güçlü adaylarından Artist! Siyah-beyaz ve sessiz olması sakın çekince yaratmasın. Sinema sanatına saygı duruşunda bulunan Artist, kalbinizi kazanmak için yeterince renkli ve ‘sesli’ bir film.

Sinemaya saygı duruşu

Artist- The Artist
Yönetmen: Michel
Hazanavicius
2011/Fransa-Belçika/100’

Televizyon filmlerinden sonra 2006’da yönettiği ajan komedisi Ajan 117 Kahire’yle (OSS 117 Le Caire nid d’espions) özellikle ülkesi Fransa’da büyük başarı yakalayan Michel Hazanavicius’un geçen yılın ödül avcılarından biri olan (Şimdiden 43 ödül topladı) ve Oscar alması muhtemel filmi Artist nihayet gösterimde. Hollywood’un yaşadığı en büyük dönüşümlerden biri olan sesli sinemaya geçiş döneminde geçen, dokunaklı ve bir o kadar da eğlenceli bir aşk hikayesi anlatan filmin başrolünde Hazanavicius’un vazgeçemediği oyuncusu Jean Dujardin oynuyor. Sinema büyüsünün bütün dünyayı kasıp kavurduğu 20’li yılların sonunda George Valentin Hollywood’daki en büyük starlardan biridir. Oynadığı her film büyük başarı kazanan Valentin’in güzel bir eşi, görkemli bir evi ve kendine hayran milyonlarca seveni vardır. Ancak Valentin’in hayatı sinemaya sesin gelmesi ile birlikte alt üst olur. Sesli filmlerle birlikte kariyeri düşüşe geçen Valentin’in aksine Peppy Miller adlı güzel ve genç bir kadının oyuncu olarak yıldızı yeni parlamaya başlamıştır. Valentin ve Peppy’nin arasında alevlenen aşk, kariyerlerinin arasına giren derin uçurumla gölgelenir. En son Martin Scorsese’in Hugo’sunda olduğu gibi sinema sanatına saygı duruşunda bulunan Artist, son dakikalarına kadar sessiz ve siyah-beyaz devam eden bir film. Bu anlamda günümüz seyircisinin izleme deneyimiyle oynaması bile büyük bir başarı. Oscar töreninde adını sıkça duyacağımız Artist, yılın en iyi filmlerinden biri. Sakın kaçırmayın.

Haberin Devamı

Ata Demirer’den tek kişilik şov

Berlin Kaplanı
Yönetmen: Hakan Algül
2012/Türkiye

Seyircilerden olduğu kadar eleştirmenlerden de büyük ilgi gören Eyyvah Eyvah serisinin yaratıcıları Ata Demirer ve Hakan Algül’ün işbirliği Berlin Kaplanı’yla devam ediyor. Daha çok Ata Demirer’in oyunculuğuna yaslanarak ilerleyen filmde, Almanya’nın Berlin kentinde yaşamını iri yarı bedeninin avantajını kullanarak boksörlük ve bodyguardlık yaparak sürdüren Ayhan Kaplan’ın başından geçen komik olaylar anlatılıyor. Antrenörü Cemal ve boksör Ayhan için artık işler eskiden olduğu gibi tıkırında değildir. Onları içine düştükleri dar boğazdan kurtaracak bir mucize gereklidir. Zira taze boksörler Ayhan karşısında gitgide güç kazanmakta, Ayhan ise piyasada gözden düşmektedir. İkiliyi içine düştükleri dar boğazdan kurtarmak için ancak bir mucize gereklidir; ve bu da çok uzak değildir. Özellikle ilk Eyyvah Eyvah’taki başarılarını düşününce Demirer ve Algül’ün bu yeni projesi aceleye getirilmiş, senaryosu yeterince iyi değerlendirilememiş bir film olarak duruyor karşımızda. Yine de Berlin Kaplanı, filmi tek kişilik şova dönüştüren Ata Demirer’in oyunculuğunu sevenleri memnun edecektir.

Haberin Devamı

Bodrum katından sesler geliyor

Karanlıktan Korkma
Don’t Be Afraid Of The Dark
Yönetmen: Troy Nixey
2011/ABD/99’

Babası Alex ve sevgilisi Kim ile birlikte yaşamaya başlayan Sally’yi, yeni taşındıkları büyük evde, hiç de hoş olmayan sürprizler beklemektedir. Zira binanın bodrum katında neredeyse yüzyıldır kitli kalmış olan yaratıklar, evin yeni sahiplerinden dolayı harekete geçmişlerdir. Sally geceleri duyduğu sesler sonrası evin bir önceki sahiplerinin neden gizlice ortadan kaybolduğunu öğrenir ve ailesini uyarmaya çalışır. Fakat babası, yaratıkların hayal ürünü olduğunu söyleyerek küçük kıza inanmamakta direnir. Senaryosunu Hellboy, Pan’ın Labirenti gibi filmlerin yönetmeni Guillermo del Toro ve Mimic’te de çalıştığı Matthew Robbins’in ortaklaşa yazdığı Karanlıktan Korkma, beklentileri karşılayamayan bir korku filmi.

Yazarın Tüm Yazıları