Oscar’a doğru

Hafta sonu Oscar Ödül Töreni var. Geleneği bozmayalım, geceyle ilgili bir-iki notun ardından tahminleri sıralayalım...

Haberin Devamı

Ödül töreni, pazar gecesi saat 01.00’den itibaren NTV ve CNBC-e’de canlı yayınlanacak. Kırmızı halıyla başlayacak yayın, 03.30’da ödül töreniyle devam edecek.
James Franco gecenin yıldızlarından biri olacak. “127 Saat” filminde canlandırdığı dağcı rolüyle ciddi bir kadın hayran kitlesi kazanan genç oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’nın da adayları arasında.Ödülü kazanacak gibi görünmüyor ama Anne Hathaway’le geceyi sunacağı için hayran kitlesini genişleterek en çok konuşulan isimlerden biri olacak.
Ödül töreni bizde ilk kez HD yayınlanacak. D-Smart’ın 116’ncı kanalında yayın yapan HD-en, geceyi HD olarak ekrana getirecek.
Erman Toroğlu’nu da görecek miyiz acaba?..

İşte bunlar da benim Oscar tahminlerim:

- The Social Network - En İyi Film
Gönlümde yatan aslan olduğu için değil, “King’s Speech”e göre daha iyi film olduğunu düşündüğümden. Bugüne kadar aldığı ödüllerin “King’s Speech”i favori yapması bir yana Akademi’nin yaşlı jüri üyelerine de 6. George’un yaşam hikayesi, Facebook’un kuruluş hikayesinden daha ilginç gelecektir. Ama ben yine de bir son dakika sürpriziyle ödülün “The Social Network”e gitmesini bekliyorum.

Haberin Devamı

- David Fincher - En İyi Yönetmen
Bu dalda da “The Social Network” (David Fincher) ve “King’s Speech” (Tom Hooper) rekabeti yaşanacak. İki filmin yönetmeni bu dalın en güçlü adayları. “The Social Network”, en iyi film ödülünü kazansın ya da kazanmasın David Fincher, Tom Hooper’a karşı ipi göğüsleyecektir. “Fight Club”, “Seven” gibi bir film olmasa da “The Social Network” Oscar’ı Fincher’a getirir.

- Colin Firth - En İyi Erkek Oyuncu
“King’s Speech”te Colin Firth’le Geoffrey Rush’ın karşılıklı oyunları herkesin beğenisini kazandı. Kekeme kral 6. George’un içe kapanık, sıkıntılı portresini Colin Firth çok iyi canlandırdı. En banko dallardan biri bu, herkes Firth’in kazanacağına kesin gözüyle bakıyor. Zaten ödül James Franco (127 Hours) ya da Jesse Eisenberg’e (The Social Network) giderse ayıp olur...

- Natalie Portman -
En İyi Kadın Oyuncu
Bu yıl ödülü en çok hak eden oyuncu. Colin Firth rakipleri zayıf olduğu için ödülü alacak ama Natalie Portman karşısında kim olursa olsun bu performansıyla ödülü kaçırmazdı. “Black Swan”de en zor dans sahnelerini canlandırdı, manik depresif bir balerin portresi çizdi. Akademi üyelerinden kimsenin eli titremeyecektir ona oy verirken...

Haberin Devamı

- Christian Bale -
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Bu ödülü “The Fighter”daki Christian Bale’e mi verirdim, “King’s Speech”teki Geoffrey Rush’a mı emin değilim... Rakibinin ayağı kaydığı için kazandığı şampiyonluk bile tartışmalı olan eski bir boksör, kardeşine kol kanat gererken kötülük yaptığının farkında olmayan bir ağabey... Galiba Christian Bale bu ödülü kekeme kralın terapisti Geoffrey Rush’tan daha çok hak ediyor.

- Helena Bonham Carter -
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
“The Fighter”ın iki oyuncusu Melissa Leo ve Amy Adams bu ödüle aday da, “Black Swan”de Natalie Portman’ın annesini canlandıran Barbara Hershey neden aday değil, tartışılır. Bana kalırsa bu dalda Oscar alacak bir oyunculuk, aday filmlerin hiçbirinde yok. Kötünün iyisi “King’s Speech”teki Helena Bonham Carter diyorum.

Haberin Devamı

Güle güle Sema...

11 yıldır birlikte çalıştığımız Sema Eren Kılıç, Kelebek’ten ayrıldı.
Sema geçen yıl “Aşk Bir Hayal”in Miran Ağa’sı Orhan Kılıç’la evlenmişti ve şu aralar 6,5 aylık oğlu Ahmet Aras’la ikinci kez anne olmanın keyfini çıkarıyor.
Kelebek’ten ayrılma kararı almasının nedeni ise Orhan’ın Almanya’da sürdüreceği oyunculuk çalışmaları.
Almanya doğumlu olan Orhan, film çekimi için yazın Münih’e yerleşecek ve bir süre İstanbul-Münih arasında mekik dokuyacak.
Sema da bu süre içinde “biraz dinleneyim, çocuğumla ilgileneyim” diyerek mesleğe ara verme kararı aldı.
Ama bu uzun süreli olmayacak.
Bu yıl değilse bile önümüzdeki yıl yine Sema’nın bomba magazin haberlerini görmeye devam edeceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları