OSBÜK Başkanı Kütükcü: “Hep beraber yeni bir kalkınma hikayesi yazacağız”

Güncelleme Tarihi:

OSBÜK Başkanı Kütükcü: “Hep beraber yeni bir kalkınma hikayesi yazacağız”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 13:25

OSBÜK Başkanı Kütükcü: “Hep beraber yeni bir kalkınma hikayesi yazacağız”

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- TÜRKİYE'deki 311 organize sanayi bölgesini temsil eden Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce’deki 38 organize sanayi bölgesi ile istişare toplantısı düzenledi. Gebze Güzeller OSB’de gerçekleştirilen toplantıda bölge OSB’lerinin sorunları masaya yatırıldı.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerin Türkiye’nin üreten gücü olduğunun altını çizerek, “Hep beraber yeni bir kalkınma hikayesi yazacağız. Üstelik bu kalkınma hikayesinde artık Marmara Havzası yalnız değil. Doğduğum şehir Konya, Kayseri, Gaziantep gibi Anadolu şehirleri Marmara Havzasının yükünü hafifletmek için gümbür gümbür geliyor” dedi. Kütükcü, “OSB’lerimiz güçlendikçe, Türkiye çok daha güçlü, çok daha rekabetçi bir ülke haline gelecek. İnşallah hep beraber daha nitelikli OSB’ler inşa ederek, sanayimizin ürettiği katma değeri artıracağız” dedi. 
Kütükcü, “Bu bölgemiz Türk sanayisinin, ekonomisinin lokomotifi durumunda. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce’de toplam büyüklükleri 86 milyon 200 bin metrekareyi bulan 38 organize sanayi bölgemiz bulunuyor. Bu 38 organize sanayi bölgemizde 27 bin 167 fabrika üretim yapıyor.  Bugün Türkiye’deki 311 organize sanayi bölgemizde faaliyet gösteren 52 bine yakın fabrikanın yüzde 52.6’sı, bu 5 şehrimizdeki OSB’lerimizde üretim yapıyor.  Bu fabrikalarımız tam bir istihdam dostu. 462 bin 81 kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Yine ihracat rakamlarına baktığımızda da karşımızda muazzam bir tablo duruyor. İstanbul’un lokomotif görevi üstlendiği bu 5 şehrimiz, 2016 yılında 70 milyar doların üzerinde ihracatla, ülkemizin toplam ihracatının yüzde 53.6’sını gerçekleştirdi” şeklinde konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!