OSB'de karikatüristler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

OSBde karikatüristler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 11:50

OSB'de karikatüristler ödüllendirildi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen karikatür yarışmasında dereceye giren çizerler, ödüllerini aldı.

Türkiye'deki organize sanayi bölgeleri içerisinde ilk kez düzenlenen 'Üreten Sanayi' konulu 2. Ulusal Antalya Organize Sanayi Bölgesi Karikatür Yarışması'nın ödül töreni Antalya OSB Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleşti. Törene, OSB Yönetim Başkanı Ali Bahar, yönetim kurulu ve müteşebbis heyet üyeleri, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mahmut Kaplan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa İssi, Antalya Organize Sanayici İşadamları Derneği (OSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasapoğlu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, ANSİAD Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Ergin Civan, Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, Bölge Müdürü İlhan Metin, yarışmada dereceye giren çizerler, yarışma jürisi ve bölge sanayicileri katıldı.

TÖREN ÖNCESİ SERGİ AÇILIŞI

Yarışmada toplam 286 eser yarıştı. Ahmet Aykanat, Kürşat Zaman, Engin Selçuk, Eray Özbek, Mustafa Yayla, Fatin Tapçı ve İlhan Metin'den oluşan yarışma jürisi tarafından titiz bir çalışma sonucunda ödül almaya hak kazanan eserler ve sergilenmeye değer görülen karikatürler belirlenerek özel bir sergi oluşturuldu. Söz konusu sergi ödül töreni öncesi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

SANATIN EVRENSEL DİLİ

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren OSB Başkanı Ali Bahar, sanatın evrensel dilini kullanarak toplumun sanayiye farklı bir gözle bakmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Sanatın hayatın her alanına sirayet etmesi gerektiğine inandıklarını belirten Bahar, “Sanatın sanayide ya da iş dünyasında ne işi var gibi düşünce veya söylemleri asla kabul etmiyoruz. Tam tersine biz sanatı her şeyin çilingiri olarak görüyoruz. Sanatın duyguları yumuşattığına, insanlar arasında ortak bir dil olduğuna inanan bir OSB'yiz" dedi.

BİLİM MÜJDESİ

Konuşmasında Antalya'ya kazandıracakları yeni projelerinden bahseden Bahar, “Sanata bakış açımızda olduğu gibi bizim doğaya bakış açımızda farklı. Onun için 3 çevre ödülü almış bir OSB'yiz. Antalya'yı ve Bölgemizi sanatla buluşturduğumuz gibi çok yakın bir zamanda bilim ile de tanıştıracağımız çalışmalarımız olacak. Türkiye'ye örnek olacak bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin fizibilite çalışmalarını tamamladık. Bu bizim en büyük hayallerimizden bir tanesiydi" diye konuştu.

ÖDÜL TÖRENİ

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Mansiyon ödülüne layık görülen İlker Sermi, Esra Yüce Yazıcı ve Abdullah Yıldırım'a ödüllerini Ergin Civan, Abdullah Erdoğan, Hüseyin Cahit Kayan, yarışmanın üçüncüsü Ergül Aktaş'a ödülünü Ahmet Kasapoğlu, ikinci Aytur Şahinbay'a OSB Başkan Vekili Fatih İncir, yarışmanın birincisi Mehmet Kahraman'a ise ödülünü OSB Başkanı Ali Bahar verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!