OSB'de görev dağılımı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

OSBde görev dağılımı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 11:41

OSB'de görev dağılımı yapıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, 4. Olağan Genel Kurulun ardından ilk toplantısını gerçekleştirerek görev dağılımı yaptı.
Antalya OSB Müteşebbis Heyeti, 1 Mart'ta yapılan 4'üncü Olağan Genel Kurulun ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıda, Müteşebbis Heyet Başkan Vekili, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Delegeleri belirlendi.
YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
Yeni yönetim kurulu ise ilk toplantısını Müteşebbis Heyet toplantısının hemen ardından gerçekleştirip yönetim kurulu başkanı ile başkan vekilini belirledi. 2 dönemdir Antalya OSB başkanlığı görevini sürdüren Ali Bahar, oy birliği ile 3'üncü kez seçildi. Başkan Bahar ayrıca Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği ile OSBÜK Delegeliği görevlerini de üstlendi. 2 dönemdir yönetim kurulu başkan vekili olan Fatih İncir ise görevi Hasanali Gönen'e devir etti.
GÖREV DAĞILIMI TAMAMLANDI
5 üyesi bulunan yönetim kurulu Başkan Ali Bahar, Hasanali Gönen, Fatih İncir, Mustafa Yayla ve Yiğit Budak'tan oluşurken, Denetim Kurulu üyeliğine Ahmet Kasapoğlu ve Fatin Tapcı seçildi. Bölge Müdürü İlhan Metin görevine devam ederken Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Delegeliği görevlerini de Ali Bahar, Hasanali Gönen, Fatih İncir ve Ahmet Kasapoğlu üstlendi. 15 kişiden oluşan Antalya OSB Müteşebbis Heyetinin 8 üyesi sanayicilerin oyları ile belirlenirken, Vali Münir Karaloğlu ve Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak dışındaki Mustafa Yayla, Ahmet Bülbül, Murat Totoş, Harun Öztürk ve Rasim Feyzan Doğu'dan oluşan 5 üye ise Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından atandı.
1 Mart'ta gerçekleşen ve iki listenin yarıştığı genel kurulda Ali Bahar, Hasanali Gönen, Fatih İncir, Mustafa Yayla, Yiğit Budak, Ahmet Kasapoğlu, Mustafa Gizli ve Abdullah Erdal Konya, bölge sanayicilerinin oylarıyla Müteşebbis Heyet üyeliğine seçilmişti.
BİRLİKTE YÖNETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
4'üncü Olağan Genel Kurulun yüzde 93 gibi yüksek bir katılımla gerçekleştiğini belirten OSB Başkanı Ali Bahar, bölge sanayicilerine genel kurula gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Antalya OSB'nin, Bölge sanayicilerinin fedakarlığı ve desteği ile bu günlere geldiğine dikkati çeken Bahar, "Görev süremiz boyunca başkanlık yapmayı değil, makamı temsil etmeyi, koltuktan güç almayı değil, koltuğa güç vermeyi kendimize şiar edindik. 2 dönemi kapsayan 3 yıllık görev süremiz boyunca alın ve akıl terimizi bölgemiz ve Antalya'mız için akıtıp sanayicilerimize ve şehrimize kaliteli-kesintisiz hizmet arzı gerçekleştirmeye çalıştık. Aldığımız her kararda, uyguladığımız her projede, bölgemizin ve şehrimizin çıkarlarını gözetmek ve daha fazla katma değer yaratmak öncelikli hedefimiz oldu. Göreve geldiğimiz ilk gün sanayicilerimize 'birlikte yöneteceğiz' sözünü vermiştik. Birlikte yönettik, birlikte yönetmeye devam edeceğiz" dedi.
AR-GE VE İNOVASYON ÖNCELİĞİMİZ
Yeni dönemin en önemli projesinin Teknoloji Geliştirme Bölgesi olduğunu belirten Başkan Bahar, şunları kaydetti:
"Teknoloji Geliştirme Bölgemiz ile sadece şirketlerimizde değil, Antalya'nın ve havzanın genelinde, radikal bir inovasyonun tetikleyicisi olmak istiyoruz. Şehre, şehirden öte bir ülke imajı kazandıran ve bu konuda projeler üreten, katma değer yaratan bir organize sanayi bölgesi hayalimizi etap etap gerçekleştiriyoruz. Teknoloji Geliştirme Bölgemiz yeni nesil ve en gelişmişi olacaktır. Şirketlerin kendi içlerinde kurdukları Ar-Ge birimlerini destekleyecektir. Ve onlara çözüm ortağı olmak yoluyla, çok daha kısa zamanda fikrin ürüne dönüşmesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bizim TGB'mizin en önemli özelliği de pazarlama birimi olacaktır. Eserimiz tamamlandığında Bölgemizde bir Çinliyi, Japonu, Almanı görmek artık sıradan hale gelecektir."
YENİ DÖNEMİN DİĞER PROJELERİ
Yeni dönemde hayata geçirecekleri diğer projelerden de söz eden Başkan Bahar, “TOKİ ile aramızdaki 2 milyon metrekarelik alanın bünyemize dahil edilmesi için çalışacağız. Burada çok farklı bir yapılanma ile organize sanayinin yanına işbirliği ile Serbest Bölgeyi de dahil etmek, yeni nesil bir birliktelik kurmak istiyoruz. Belediyelerin, doğa dostu toplu konutlar için planlama yapmasını, böylece maliyetlerimizin düşmesini hedefliyoruz. Ulaşım konusunda, özellikle az kişi çalıştıran şirketler için metrobüs ya da raylı sisteme geçiş işin temel çözümü olacaktır. Bu konuda var olan girişimlerimizi artıracağız. Bu dönemde çok kısa zamanda organize sanayimiz antreposuna kavuşacaktır. Ticari alanlar yaratacağız. Lojistik imkanlar ve depoların yapılanmasını gerçekleştireceğiz. Girişimlerini başlattığımız meslek lisemizin bize devri konusunda ve sonrasındaki rehabilitasyonu için tüm projelerimiz hazırdır. Bütün bu hizmetleri yap-işlet-devret metodu ile yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!