OSB'de 10 firmaya tahsis yapıldı

Güncelleme Tarihi:

OSBde 10 firmaya tahsis yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 18:49

OSB'de 10 firmaya tahsis yapıldı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Vali Seyfettin Azizoğlu'nun başkanlığında toplanan ikinci OSB yönetim kurulu tarafından 10 firmaya arsa tahsisi yapıldı.
Cazibe Merkezleri Programından faydalanmak amacıyla tahsis talebinde bulunan 12 firmanın başvurularının değerlendirildiği toplantıya, Vali Seyfettin Azizoğlu'nun yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri; Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Mehmet Levent Kepçeli, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın ile 2. OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya katıldı. Toplantıda, büyük ölçekli yatırım için arsa talebinde bulunan firmalar, yatırımlarıyla ilgili sunum yaptı ve detaylı fizibilite raporlarını yönetim kurulu üyelerine sundular. Bunun ardından, tahsis talebinde bulanan büyük ölçekli yatırımcıların başvuruları değerlendirildi ve uygun görülen 10 firmaya tahsis yapılması kararlaştırıldı. Tahsis yapılan firmalar resmi yazı ile İkinci OSB Bölge Müdürlüğü'ne davet edilerek tahsis işlemlerine başlanacak. Tahsis talepleri 5- 10 bin metrekare olan  yatırımcılarla ilgili komisyon kararı ise önümüzdeki haftalarda verilecek.
Öte yandan, ikinci OSB'nin 166 hektarlık ikinci etabının yatırım programına alındığı belirtildi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ başta olmak üzere Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkıları ile 2. OSB'nin ikinci etabıyla ilgili imar planları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak yatırım programına alındı. İkinci etabın da yatırım programına alınmasıyla toplam 216 hektarlık 2. Organize Sanayi Bölgesi böylece büyük ölçekli yatırımcıların tahsis talebini karşılayabilecek duruma gelecek.
Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, önümüzdeki süreçte 2. etabında yatırım programına alınmasıyla, bölgede oluşan yoğun talebi karşılayabilecek olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!