OSB sanayicisi Ali Bahar dedi

Güncelleme Tarihi:

OSB sanayicisi Ali Bahar dedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 18:09

OSB sanayicisi Ali Bahar dedi

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nin (AOSB) müteşebbis heyet seçiminde Ali Bahar'ın listesi 162 oy alırken rakibi Mustafa Alanyalı'nın listesi 85 oy aldı. Ali Bahar, Antalya OSB'nin önümüzdeki 4 yıllık sürecinde yeniden başkan seçildi.
AOSB Bölge Müdürlüğü'nde yapılan genel kurulda, iki adayın listesi yarıştı. Divan kurulu başkanlığını ATSO'nun eski başkanlarından Kemal Özgen'in yaptığı genel kurula, Müteşebbis Heyeti Başkanı Vali Münir Karaloğlu, OSB başkan adayları Ali Bahar ve Mustafa Alanyalı ile çok sayıda işadamı katıldı.  
GÜÇLÜ ÜLKE İÇİN GÜÇLÜ EKONOMİ
AOSB genel kurulunda bir konuşma yapan Müteşebbis Heyet Başkanı Münir Karaloğlu, Antalya'nın 811 yıldır Türk yurdu, Türk vatanı olduğunu belirterek, “Bu toprakları bize vatan kılan bütün ecdadımıza, şehitlerimize rahmet dilemek istiyorum. Bu topraklarda kıyamete kadar da var olacağız ve bunun için de güçlü bir ülke olma mecburiyetimiz var. Güçlü ülke için, güçlü bir ekonomiye ve güçlü bir üretime ihtiyacımız var. İşte güçlü üretim merkezleri de bugün organize sanayi bölgeleridir" dedi. 
BÜTÜN YÖNETİMLERE TEŞEKKÜR
Antalya OSB'nin Türkiye'deki en önemli sanayi bölgelerinden biri olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Antalya bir sanayi şehri değil, turizm ve tarım şehri ama çok önemli bir OSB'si var. Sanayi bölgemizden Türkiye'nin 1000'i, ilk 500'ü ve ilk 250'sinde artık firmalarımız var. Onlarla gurur duyuyoruz. OSB'lerde müteşebbis heyet, yönetim ve denetim kurulu üçlemesi var. Valiler olarak biz müteşebbis heyet başkanıyız. Müteşebbis heyet genel prensipleri belirler. Esas OSB'ler sizin aranızdan seçtiği yönetim kurullarıyla yönetilir ve doğrusu da budur. OSB kurulduğundan bugüne karar çok sayıda başkan, yönetim kurulu üyesi ve müteşebbis heyet üyesinin emeği var. OSB'nin bugüne gelene kadarki son yönetimi dahil olmak üzere emeği geçen bütün dostlarımıza, başkanlarımıza, yöneticilerimize teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık diyorum" dedi. 
ANTALYA OSB BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK
Sanayicilerin bugün yeni bir yönetim seçeceğinden de bahseden Karaloğlu, “Bize düşen sizin tercihlerinize saygı duymak. Sandık konacak ve biz de oluşacak yeni yönetimle çalışmaya ve OSB'yi büyütmeye devam edeceğiz. Antalya OSB hala büyümesini tamamlanmış değil, 4'üncü ve 5'inci tevzi alanları kamulaştırması devam ediyor. Bunlar bitince de tamamlanmayacak. Şimdiden yeni yerleri de belirledik, bunları tamamlayıp sanayicimize tahsislerini yaptıktan sonra, sanayicimizin talebi doğrultusunda Antalya OSB büyümeye devam edecek. Yerimiz güzel, müsait, anayol üzerindeyiz, altyapımız tamamlanmış durumda, bu altyapının üzerinde Antalya OSB'yi bundan daha büyük ve güçlü, şehir ve ülke ekonomisine daha çok katkı sunacak hale gelmesi için hep beraber getirebiliriz" diye konuştu.
Vali Karaloğlu'nun konuşmasının ardından seçim sürecine geçildi. İki aday mevcut başkan Ali Bahar ile Mustafa Alanyalı birer konuşma yaptı. Adaylar çalışmaları ve projelerinden bahsetti. Ardından Divan Kurulu, iki adayın müteşebbis heyet adaylarının bulunduğu listeleri aldı. Tamamı dolu 328 sanayi parselinin bulunduğu OSB'de, yapı kullanma izin belgesine sahip 272 üyenin oy kullanabileceği seçimlerde Ali Bahar mavi listeyle, Mustafa Alanyalı ise beyaz listeyle yarışa girdi. 
Açık tasnif, kapalı oy ve blok listeyle gidilen seçimde 252 üye oy kullandı. Ali Bahar'ın listesi 162 oy alırken, rakibi Mustafa Alanyalı'nın listesi 85 oy aldı. Seçimde 5 oy ise geçersiz sayıldı. 
Ali Bahar'ın listesinde kendisiyle birlikte şu isimler yer alıyor: Ahmet Kasapoğlu, Hasan Ali Gönen, Fatih İncir, Abdullah Erdal Konya, Yiğit Budak, Mustafa Gizli, Fatih Tapçı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!