Ortaokuldan terk zabıta amiri azmiyle üniversiteyi bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Ortaokuldan terk zabıta amiri azmiyle üniversiteyi bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 10:41

- Zonguldak’ta ortaokul son sınıftayken bıraktığı eğitimine arkadaşının teşvikiyle yeniden başlayan 46 yaşındaki zabıta amiri, 9 yılda ortaokul ve liseden sonra yüksekokuldan da mezun olmayı başardı

Haberin Devamı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak’ta ortaokul son sınıftayken devam ettiremediği eğitimine, arkadaşının teşvikiyle yeniden başlayan zabıta amiri 46 yaşındaki Coşkun Başol, ortaokul, lise ve üniversiteden mezun olarak hayallerini gerçekleştirdi.

İki çocuk babası Başol, 9 yıl önce Zonguldak Belediyesinde memur olarak çalıştığı sırada ilkokul mezunu olduğunu duyan bir arkadaşının kendisini ikna etmesi üzerine, dışarıdan ortaokul ve liseyi bitirmeye karar verdi.

Sınavlarda başarılı olmasının ardından lise diplomasını alan Başol, daha sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü Ev İdaresi Programı'nı kazanarak, buradan da mezun olmayı başardı.

- "Çocuklarıma örnek oldum"

Başol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erken yaşta iş hayatına atıldığını söyledi.

Okuma isteğinin arkadaşının ısrarı üzerine başladığını belirten Başol, “Bir arkadaşım benim ilkokul mezunu olduğumu duyunca ‘sana yakışmadı’ dedi. Beni okumaya ikna etti. 9 yıl önce ilkokul mezunuyken bugünleri hayal edemezdim, çalışınca oluyormuş” dedi.

Haberin Devamı

Zabıta amiri Başol, eğitimine yeniden başladığı dönemlerde çok sayıda kişiden farklı tepkiler aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Görevim başındayken ders çalışmak zor oldu. Ama ailemden, amirimden ve iş arkadaşlarımdan destek gördüm. Üstesinden gelmeyi başardım. Bir insan karar verince, bu kararını yerine getirebilmek için önünde engel kalmıyor. Yeter ki azimli olun. Şimdi arkadaşlarım beni örnek gösteriyorlar. Çocuklarım evde ders çalışırken görüyorlar beni. Onlara da örnek oluyorum. Kızım lise son sınıfta ve üniversite sınavlarına girecek. Benim diplomam ona motivasyon oldu. Oğlum da lise birinci sınıfa gidiyor. Benim bu durumum onu da şevklendirdi. Okumaya devam edeceğim. Şimdi ön lisans diplomamı aldım. Dikey geçiş sınavı için müracaatımı yapacağım ve fakülte mezunu olmak için elimden geleni yapacağım."

Zabıta amirinin oğlu Faruk Başol da kendisine örnek olan babasıyla gurur duyduğunu, onun gibi başarılı olmak istediğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!