Ortaokul öğrencilerine bisiklet kullanma eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Ortaokul öğrencilerine bisiklet kullanma eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 14:21

Ortaokul öğrencilerine bisiklet kullanma eğitimi

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- TRAKYA Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencilerini uygulama etkinlikleri çerçevesinde ortaokul öğrencilerine bisiklet kullanma eğitimi verildi.

Tatil yaklaşırken bilinçli ve güvenli bisiklet kullanımı hakkında bilgi vermek için düzenlenen toplantı Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'nda 5'inci sınıf öğrencilerine yapıldı. Trakya Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Yiğit Can Günönü, öğrencilerin özellikle hafta sonunda bilgisayar başından ayrılıp açık havada bisiklet kullanmalarının sağlık açısından önemini vurgulayarak 'doğru bisiklet kullanarak yorulmadan sağlıklı olun' mesajını verdi. Günönü, bisikletler hakkında bilgiler vererek, nasıl doğru kullanılacağını, doğru kullandıkları takdirde yorulmadan yol alabileceklerini anlattı.

Trakya Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyesi Metin Yılmaz, öğrencilere bisiklet nasıl kullanılır, bisikletlerin bakımları nasıl yapılmalıdır, bisiklet kullanırken güvenlik açısından nelere dikkat edilmesi gerektiğini,  nasıl giyinilmeli ve gece sürüşlerinde neler yapılacağı hakkında eğitici bilgiler verdi. Yılmaz, öğrencilere uygulamalı olarak bisiklet sele ayarını, pedala nasıl basılacağını, daha güvenli bir şekilde vücudu yormadan nasıl sürüş yapılacağını gösterdi. Trakya Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Yiğit Can, "Hafta sonu bilgisayarlarınızla vakit geçirmek yerine bilinçli bir şekilde bisiklet turları yapın" dedi.
     
Bilgilendirmede daha sonra bisikleti olmayan 6 öğrenci arasında yapılan çekilişte Edanur Kereci, bisikletin sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!